Gegevens opslaan, importeren en exporteren > Records opslaan en verzenden in andere indelingen

Records opslaan en verzenden in andere indelingen

U kunt FileMaker Pro Advanced-gegevens in alle modi behalve de modus Zoeken opslaan als Microsoft Excel-bestanden, als PDF-bestanden of als een link naar snapshot. U kunt de huidige record of alle records in de huidige gevonden reeks opslaan.

Door een Excel-bestand te maken kunt u FileMaker Pro Advanced-gegevens van de huidige lay-out en gevonden reeks exporteren en met die gegevens in een Excel-werkblad werken. Door een PDF-bestand te maken kunt u de huidige staat van uw bestand in een statisch document opslaan dat u eventueel kunt beveiligen met een wachtwoord. U kunt ook FileMaker Pro Advanced-records toevoegen aan een bestaand FileMaker Pro Advanced-PDF-bestand. Met een link naar snapshot kunt u een gevonden reeks records verzenden.

Als u bestanden als een Excel- of PDF-bestand wilt opslaan, hebt u de volgende toegangsprivileges nodig:

Exporteren toestaan, om Excel-bestanden op te slaan

Afdrukken toestaan, om PDF-bestanden op te slaan.

Wanneer u een Excel- of PDF-bestand of een link naar snapshot opslaat, kunt u in FileMaker Pro Advanced een nieuwe e-mail maken waaraan het bestand is toegevoegd, zodat u het naar anderen kunt verzenden. Excel- en PDF-bestanden kunt u desgewenst openen nadat zij zijn opgeslagen.

Raadpleeg Overige privileges bewerken voor meer informatie.

Tip  U kunt ook alleen-lezen gegevens uit Excel-bestanden importeren in FileMaker Pro Advanced-bestanden. Raadpleeg Terugkerende importacties instellen en Gegevens in een bestaand bestand importeren.