Gegevens opslaan, importeren en exporteren > Records opslaan en verzenden in andere indelingen > Records opslaan en verzenden als een Excel-bestand

Records opslaan en verzenden als een Excel-bestand

1. Geef de lay-out weer met de velden die u wilt opnemen in het Excel-bestand.

Raadpleeg Schakelen tussen lay-outs.

2. Kies in de blader- of lay-outmodus Bestand > Records opslaan/verzenden als > Excel.

Klik in de schermafdrukmodus op de statusbalk op Opslaan als Excel.

3. Typ in het dialoogvenster Records opslaan als Excel een naam voor het bestand en geef andere opties op.

4. Klik op Opslaan.

Opmerkingen

Alle velden in de huidige lay-out worden aan het Excel-bestand toegevoegd, behalve de velden in popovers en de velden die zich niet in het voorste venster van een vensterbesturingselement bevinden. Zelfs velden die verborgen zouden zijn door de optie Object verbergen wanneer worden toegevoegd. Als u meer controle wilt hebben op de plaatsen waar velden verschijnen in het Excel-bestand, gebruikt u in plaats daarvan Records exporteren. Raadpleeg Gegevens exporteren vanuit FileMaker Pro Advanced.

Alle records in een herhalend veld worden geëxporteerd naar één cel.

U kunt alleen Excel-bestanden opslaan als uw toegangsprivileges exporteren van bestanden toestaan. Raadpleeg uw databasebeheerder.

Verwante onderwerpen

Microsoft Excel-indeling

Gegevens exporteren vanuit FileMaker Pro Advanced