Verwijzingen > FileMaker Pro Advanced-databases onderhouden en herstellen > Een gecomprimeerde kopie opslaan

Een gecomprimeerde kopie opslaan

Wanneer u een gecomprimeerde kopie van een bestand opslaat in FileMaker Pro Advanced, wordt de gehele database opnieuw gemaakt. Hierbij worden in elk blok zo veel mogelijk gegevens geplaatst. Bij deze methode wordt de logische structuur, of ordening, naar het nieuwe bestand gekopieerd en wordt niet-gebruikte ruimte weer vrij gemaakt. Omdat het comprimeren van grote bestanden veel tijd in beslag neemt, kunt u deze taak het beste 's nachts uitvoeren.

Zo slaat u een gecomprimeerde kopie op:

1. Controleer of voldoende ruimte beschikbaar is op het gewenste opslagmedium.

De beschikbare ruimte op het opslagmedium moet minstens even groot zijn als de grootte van het niet-gecomprimeerde bestand. U kunt beter niet de maximale capaciteit van een opslagmedium gebruiken.

2. Kies Bestand > Kopie opslaan als.

3. Kies in het dialoogvenster "Een kopie maken met de naam" in het vak Opslaan als (Windows) of Type (macOS) de optie gecomprimeerde kopie (kleiner).

4. Klik op Opslaan.