Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor records > Records opslaan als link naar snapshot

Records opslaan als link naar snapshot

Slaat een reeks van gevonden records op in een FMPSL-bestand (FileMaker Pro Snapshot Link).

Zie ook

Opties

Met Uitvoerbestand opgeven kunt u het pad van de link naar snapshot opgeven. Geef één pad per regel op. FileMaker Pro Advanced gebruikt het eerste pad dat wordt gevonden. Raadpleeg Bestandspaden maken. U kunt E-mail maken met bestand als bijlage selecteren zodat een nieuw e-mailbericht met het uitvoerbestand als bijlage wordt gemaakt in het standaardprogramma voor e-mail van de gebruiker.

Als FileMaker Pro Advanced een script uitvoert dat geen absolute pad opgeeft en het databasebestand met het script wordt gehost, wordt aangenomen dat het pad de map Documenten van de huidige gebruiker is.

Met Records die worden doorgebladerd slaat u de gehele gevonden reeks van records op.

Met Huidige record slaat u alleen de huidige record op.

Met Mappen maken geeft u op of nieuwe mappen moeten worden gemaakt op het pad van het uitvoerbestand.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Gedeeltelijk

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 11.0

Beschrijving

Deze scriptstap werkt in alle modi, behalve de zoekmodus.

Als u een snapshot-linkbestand wilt verzenden via SMTP, gebruikt u de Mail verzenden scriptstap met het snapshot-linkbestand als bijlage en plaatst u deze na de scriptstap 'Records opslaan als link naar snapshot' in het script.

Gebruik deze scriptstap met de Get (TijdelijkPad) functie om het snapshot-linkbestand op een tijdelijke locatie op te slaan als u het bestand niet lokaal hoeft op te slaan. Als u de functie
Get (TijdelijkPad) gebruikt om een bestandspad te vormen, wijst u die eerst toe aan een variabele en gebruikt u de variabele in het dialoogvenster Uitvoerbestand opgeven. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Opmerkingen

In FileMaker WebDirect:

De opties Uitvoerbestand opgeven en Mappen maken worden niet ondersteund. FileMaker WebDirect bewaart links naar snapshots in de standaardlocatie voor downloads van de webbrowser.

Deze scriptstap wordt niet ondersteund in mobiele browsers.

In FileMaker Go:

Als u het pad voor het uitvoerbestand niet opgeeft, gebruikt FileMaker Go de naam van het bestand om het snapshot-linkbestand op te slaan.

De optie Mappen maken wordt niet ondersteund.

Scripts aan serverzijde hebben alleen toegang tot bepaalde mappen. Raadpleeg Paden in scripts op servers.

U kunt een snapshot-linkbestand op meerdere IOS-apparaten openen als:

het FileMaker Pro Advanced-bestand op elk apparaat is opgeslagen.

het snapshot-linkbestand in FileMaker Go is gemaakt.

het originele FileMaker Pro Advanced-bestand en de lokale kopie van het bestand dezelfde bestandsnaam hebben en zich op dezelfde relatieve locatie bevinden.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript slaat de huidige record op als een link naar een snapshot en vraagt de gebruiker waar deze het snapshot-linkbestand wil opslaan.

Records opslaan als link naar snapshot [Huidige record ; Mappen maken: Uit]

Voorbeeld 2

Slaat de gevonden reeks als een link naar snapshot op in een tijdelijke map en maakt vervolgens een e-mail met de link naar snapshot als bijlage.

Variabele instellen [$PAD; Waarde: Get (TijdelijkPad) & "Facturen.fmpsl"]
Records opslaan als link naar snapshot ["$PAD"; E-mail maken; Records die worden doorgebladerd ; Mappen maken: Uit]

Verwante onderwerpen

Get (BureaubladPad) functie

Get (TijdelijkPad) functie

Records exporteren scriptstap

Records importeren scriptstap