Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Kopie opslaan als

Kopie opslaan als

Maakt een kopie van het huidige bestand.

Zie ook

Opties

Met Uitvoerbestand opgeven kunt u de naam en de locatie van de kopie opgeven. Raadpleeg Bestandspaden maken. U kunt het volgende selecteren:

Bestand automatisch openen zodat het uitvoerbestand met het standaardprogramma wordt geopend

E-mail maken met bestand als bijlage zodat een nieuw e-mailbericht met het uitvoerbestand als bijlage wordt gemaakt in het standaardprogramma voor e-mail van de gebruiker

Als u geen bestand opgeeft, slaat FileMaker Pro Advanced een kopie van het huidige bestand op en wordt het dialoogvenster 'Opslaan als' geopend zodat de gebruiker opties voor kopiëren kan opgeven.

Kies hoe u een kopie van het bestand wilt opslaan:

Met kopie van actief bestand slaat u een complete kopie van het huidige bestand op.

Met gecomprimeerde kopie slaat u een gecomprimeerde kopie van het huidige bestand op.

Met kloon (geen records) slaat u een kopie van het bestand zonder records op.

Met zelfstandige kopie (één bestand) slaat u een kopie van het bestand op dat alle ingesloten containerinhoud in het bestand bevat.

Met Mappen maken geeft u op of nieuwe mappen moeten worden gemaakt op het pad van het uitvoerbestand.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Gedeeltelijk

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Gebruik deze scriptstap om een reservekopie van uw bestand te maken.

Opmerkingen

In FileMaker Pro Advanced wordt deze scriptstap niet ondersteund wanneer het huidige bestand wordt gehost.

In FileMaker Go:

Kies zelfstandige kopie (één bestand). Containerobjecten worden ingesloten in de kopie.

De optie Mappen maken wordt niet ondersteund.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript maakt een kopie of kloon van de actieve database.

Aangepast dialoogvenster tonen ["Een kopie of lege kloon van het huidige bestand opslaan?"]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
Kopie opslaan als [kopie van huidig bestand ; Mappen maken: Uit]
Else
Kopie opslaan als [kloon (geen records) ; Mappen maken: Uit]