Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Bestand hernoemen

Bestand hernoemen

Hernoemt een bestand.

Zie ook

Opties

Bronbestand is het pad van het te hernoemen bestand. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Nieuwe naam is een tekstuitdrukking die de nieuwe naam van het bestand aangeeft.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Voorbeeld 1

Verandert de naam van het bestand wijziging.log in wijziging1.log.

Bestand hernoemen [ Bronbestand: "wijziging.log" ; Nieuwe naam: "wijziging1.log" ]

Voorbeeld 2

Voegt de huidige datum toe aan het bestand met de naam wijziging.log, indien dit bestand bestaat.

Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: "wijziging.log" ]
Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestaanBestand ]
If [ $bestaanBestand ]
Bestand hernoemen [ Bronbestand: "$bestand" ; Nieuwe naam:
Let ([
bestandsnaam = Links ( $bestand ; Length ( $bestand ) - 4 ) ;
extensie = Rechts ( $bestand ; 3 ) ;
datum = Get (HuidigeDatum) ;
jaar = Jaar ( datum ) ;
maand = Maand ( datum ) ;
dag = Dag ( datum )
];
bestandsnaam & "-" & jaar & "-" & maand & "-" & dag & "." & extensie

Verwante onderwerpen

Gegevensbestand maken scriptstap

Bestand verwijderen scriptstap