Verwijzingen > Voorkeuren instellen > Voorkeuren instellen voor toegestane hosts en plug-ins

Voorkeuren instellen voor toegestane hosts en plug-ins

FileMaker Pro Advanced toont mogelijk een melding wanneer u een van de volgende zaken probeert te doen:

verbinding maken met een host die geen gecodeerde verbindingen ondersteunt of waarvan het SSL-certificaat niet kan worden geverifieerd

een plug-in laden die niet is ondertekend door de ontwikkelaar

Wanneer u verbinding maakt met hosts

Enkele voorbeelden van acties waarbij u probeert verbinding te maken en er een melding kan worden weergegeven, zijn het openen van een bestand dat door FileMaker Pro Advanced of FileMaker Server wordt gehost, het versturen van e-mails naar een SMTP-server via een beveiligde verbinding of het uitvoeren van bepaalde scriptstappen.

Voer bij de weergave van dit bericht één van de volgende handelingen uit:

Als u altijd verbinding wilt maken met de host, selecteert u Verbinding met deze host altijd toestaan en klikt u op Verbinden. FileMaker Pro Advanced maakt verbinding met de host en voegt deze toe aan uw toegestane lijst (in het dialoogvenster Voorkeuren). Voor deze host ontvangt u geen berichten meer voor dezelfde fout.

Als u verbinding wilt maken zonder de host toe te voegen aan de lijst met toegestane hosts, klikt u op Verbinden.

Als u niet zeker weet of u de verbinding met de host wilt toestaan, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de oplossing.

Wanneer u plug-ins laadt

Als een plug-in is ingeschakeld, probeert FileMaker Pro Advanced deze te laden nadat deze is geïnstalleerd en telkens wanneer FileMaker Pro Advanced wordt opgestart. Als een ingeschakelde plug-in niet digitaal is ondertekend door de ontwikkelaar, toont FileMaker Pro Advanced u mogelijk een melding met de boodschap dat het niet kan controleren of er met de plug-in is geknoeid sinds deze door de ontwikkelaar is gemaakt.

Voer bij de weergave van dit bericht één van de volgende handelingen uit:

Als u de plug-in altijd wilt laden, selecteert u Deze plug-in altijd laden en klikt u vervolgens op Plug-in laden. FileMaker Pro Advanced laadt de plug-in en voegt deze toe aan uw toegestane lijst. U ontvangt geen berichten meer voor deze plug-in.

Als u de plug-in wilt laden zonder deze toe te voegen aan de toegestane lijst, klikt u op Plug-in laden.

Als u niet zeker weet of u het wilt toestaan dat de plug-in wordt geladen, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de plug-in.

Zo verwijdert u hosts en plug-ins uit de toegestane lijst:

1. Windows: Kies Bewerken > Voorkeuren.

macOS: Kies FileMaker Pro Advanced > Voorkeuren.

2. Selecteer op het tabblad Toegestaan een of meer hosts of plug-ins en druk vervolgens op Backspace.

Opmerkingen

FileMaker Pro Advanced staat het maken van verbinding met hosts met geverifieerde SSL-certificaten en het laden van ondertekende plug-ins automatisch toe. Deze worden niet toegevoegd aan de toegestane lijst.

De gebruiker bepaalt voor elke account in het besturingssysteem op de computer welke hosts en plug-ins er worden toegevoegd aan de toegestane lijst van die gebruiker. De lijst van de gebruiker is van toepassing op alle FileMaker Pro Advanced-bestanden die de gebruiker opent.

Verwante onderwerpen

Gedeelde bestanden openen als een client

Plug-ins installeren