Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Script op Server uitvoeren

Script op Server uitvoeren

Voert een script uit dat in een lijst is opgegeven of dat is berekend op naam op de server die het huidige bestand host.

Zie ook

Opties

Opgegeven:

Met Uit lijst kunt u het script selecteren dat u wilt uitvoeren.

Met Op naam kunt u de scriptnaam opgeven met een berekening. De scriptnaam is niet hoofdlettergevoelig.

Met Parameter geeft u een scriptparameter voor het opgegeven script op.

Wachten op voltooiing onderbreekt het script op de client tot het subscript aangeroepen door Script op Server uitvoeren is voltooid op de host. Wachten op voltooiing moet worden geselecteerd om een scriptresultaat of foutcode door te geven van de host naar de client. Gebruik de Get (ScriptResultaat) functie om een resultaat op te lossen of de Get (LaatsteFout) functie om een foutcode op te lossen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 13.0

Beschrijving

Het huidige bestand moet worden gehost door FileMaker Server of een FileMaker Cloud-product. In het andere geval geeft Script op Server uitvoeren een fout. Raadpleeg Scripts uitvoeren via FileMaker Server en FileMaker Cloud-producten.

Opmerkingen

Als u Op naam gebruikt om een script in een ander FileMaker Pro Advanced-bestand op te geven, moet de berekening <naam van gegevensbron>::<scriptnaam> evalueren, zoals "Facturen::Facturen per kwartaal maken". Zowel de gegevensbron als de scriptnamen zijn hoofdlettergevoelig.

Voorbeeld 1

Voert een script uit op de server en stuurt de huidige lay-outnaam, het klantnummer en het e-mailadres van de klant als de scriptparameter. De server navigeert naar de lay-out en de record die zijn opgegeven in de parameter, slaat een link naar een snapshot van de huidige record op, e-mailt de link naar de snapshot naar het in de parameter opgegeven e-mailadres en levert een resultaat. De client haalt het scriptresultaat van de server op en geeft het in een aangepast dialoogvenster weer.

Hoofdscript: Link naar snapshot e-mailen (Client)

Script op Server uitvoeren [Opgegeven: Uit lijst ; "Link naar snapshot e-mailen (Server)" ; Parameter: Lijst (Get (LayoutNaam) ; Klanten::Nr. ; Klanten::E-mail) ; Wachten op voltooiing: Aan]
Aangepast dialoogvenster tonen [Get (ScriptResultaat)]

Subscript: Link naar snapshot e-mailen (Server)

Ga naar lay-out [GetValue (Get (ScriptParameter) ; 1 ; 1)]
Ga naar Zoeken [Onderbreken: Uit]
Veld instellen [Klanten::Nr.; GetValue (Get (ScriptParameter) ; 2)]
Zoekopdracht uitvoeren [ ]
Variabele instellen [$PATH; Value:Get (TijdelijkPad) & "Snapshot.fmpsl"]
Records opslaan als link naar snapshot ["$PAD"; Huidige record; Mappen maken: Uit]
Mail verzenden [Verzenden via SMTP-server; Met dialoogvenster: Uit; Aan: GetValue (Get (ScriptParameter) ; 3 ; 1); "$PATH"]
Script afsluiten [Tekstresultaat: "Link naar snapshot verzonden."]

Verwante onderwerpen

Script uitvoeren scriptstap

Voorbeelden van Script uitvoeren en scriptparameters