Beveiliging beheren > Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd

Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd

Wanneer u een beveiligd bestand probeert te openen, moet u een of meer wachtwoorden invoeren en andere gegevens verschaffen, zoals een accountnaam, om het bestand te openen.

Wanneer u een gehost bestand opent, ziet u mogelijk een hangslotpictogram dat het beveiligingsniveau van de verbinding met de host aangeeft. Raadpleeg Hangsloten van beveiliging.

Als u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren maar denkt dat het bestand er geen heeft, meldt u zich aan met de beheerdersaccount en laat u het wachtwoord leeg:

Accountnaam: admin
Wachtwoord: <laat leeg>

Raadpleeg Bestandsopties instellen om een standaard accountnaam en wachtwoord voor het bestand in te stellen.

Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Accountnamen zijn niet hoofdlettergevoelig.

Voor het verifiëren met behulp van een FileMaker ID-account of een account gedefinieerd door een OAuth identiteitsprovider, klikt u op de knop voor de identiteitsprovider. Voer uw accountgegevens in nadat de aanmeldingspagina is geopend. Als de webbrowser op de voorgrond blijft, moet u mogelijk zelf terugkeren naar FileMaker Pro Advanced.

Als een accountnaam en wachtwoord automatisch worden ingevoerd wanneer u een bestand opent, en u toch andere accountgegevens wilt invoeren, houdt u Shift (Windows) of Option (macOS) ingedrukt wanneer het bestand wordt geopend. Het dialoogvenster Bestandsnaam openen verschijnt en u kunt de gewenste accountnaam en het wachtwoord opgeven. Dit werkt alleen voor FileMaker-bestandsaccounts en voor accounts bij externe servers.

Als u geen account hebt, kiest u Gastaccount (als die optie beschikbaar is).

Als u uw accountnaam en wachtwoord niet weet of het coderingswachtwoord niet weet (als u het dialoogvenster Coderingsdatabase openen ziet), raadpleegt u de databasebeheerder.

Verwante onderwerpen

Bestanden openen en sluiten