Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Diverse scriptstappen > URL openen

URL openen

Zorgt ervoor dat de gebruiker een URL kan openen.

Zie ook

Opties

Met dialoogvenster geeft aan of het dialoogvenster Opties voor "URL openen" moet worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.

Met URL kunt u de URL typen of uw URL op basis van een berekening maken.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

'URL openen' biedt ondersteuning voor de URL-typen http, https, ldap, ldaps, ftp, file en mailto via het programma dat voor elk URL-type is geregistreerd in het besturingssysteem. Als de URL bijvoorbeeld met http begint, opent FileMaker Pro Advanced de webbrowser van de gebruiker en wordt de URL verwerkt.

Als de opgegeven URL spaties of andere speciale tekens bevat, vervangt u de tekens door de overeenkomstige gecodeerde waarden die zijn vereist voor geldige URL's. Vervang bijvoorbeeld "@" door "%40".

Opmerking  FileMaker WebDirect biedt geen ondersteuning voor het protocol file://.

Voorbeeld 1

Met het volgende voorbeeldscript wordt de webbrowser van de gebruiker geopend en wordt de homepage van FileMaker, Inc. weergegeven.

URL openen [Met dialoogvenster: Uit; "http://www.filemaker.com"]

Voorbeeld 2

Met het volgende script wordt Windows Kladblok geopend en wordt het bestand Mijn_bestand.txt in de hoofdmap van de vaste schijf van de gebruiker geopend.

URL openen [Met dialoogvenster: Uit; "file://c:/Mijn_bestand.txt"]

Voorbeeld 3

Met het volgende voorbeeldscript wordt het standaard e-mailprogramma gestart, wordt een nieuwe e-mail geopend en wordt de waarde van het veld E-mailadres gebruikt om het bericht te adresseren.

URL openen [Met dialoogvenster: Uit; "mailto:" & Klanten::E-mail]

Voorbeeld 4

Dit voorbeeldscript opent een gedeeld FileMaker Pro Advanced-bestand dat op een ander systeem wordt uitgevoerd. Raadpleeg Bestanden openen via een URL.

URL openen [Met dialoogvenster: Uit; "fmp://account:wachtwoord@host/database"]

Belangrijk  De accountnaam en de wachtwoordgegevens die worden ingevoerd in een scriptstap URL openen zijn zichtbaar voor gebruikers met toegangsprivileges om scripts te bewerken en deze gegevens zijn dan ook niet veilig.