Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Bestand openen

Bestand openen

Opent een FileMaker Pro Advanced-bestand of maakt verbinding met een ODBC-gegevensbron.

Zie ook

Opties

Met Verborgen openen opent of verbergt u de opgegeven database.

Met FileMaker-gegevensbron toevoegen geeft u een FileMaker Pro Advanced-database op die u wilt openen.

Met ODBC-gegevensbron toevoegen geeft u een ODBC-gegevensbron op die u wilt openen.

Met Gegevensbronnen beheren kunt u externe gegevensbronnen die u hebt toegevoegd, wijzigen of verwijderen. Raadpleeg FileMaker-gegevensbronnen bewerken en ODBC-gegevensbronnen bewerken.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Gedeeltelijk

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Bij ODBC-gegevensbronnen zorgt deze scriptstap ervoor dat er opnieuw verbinding wordt gemaakt met de ODBC-gegevensbron.

De scriptstappen na de scriptstap 'Bestand openen' worden uitgevoerd in het FileMaker-bestand dat het script bevat en niet in het bestand dat door het script wordt geopend.

Als u geen bestand opgeeft, wordt het dialoogvenster 'Bestand openen' weergegeven in FileMaker Pro Advanced als de scriptstap 'Bestand openen' wordt uitgevoerd zodat de gebruiker een bestand kan opgeven. Het dialoogvenster Bestand openen wordt ook weergegeven als het bestand dat in het script wordt gebruikt is verplaatst, verwijderd of hernoemd.

Opmerkingen

Als de functie om nieuwe databases te maken is uitgeschakeld in uw versie van FileMaker Pro Advanced, is het niet mogelijk om bestandstypen zoals Microsoft Excel-bestanden of bestanden waarin tabs als scheidingsteken worden gebruikt, te converteren naar FileMaker Pro Advanced-databases. U kunt echter wel nog de gegevens van andere bestandstypen importeren in FileMaker Pro Advanced (als u de database opent met een wachtwoord waarmee u kunt importeren). Neem contact op met de systeembeheerder voor meer informatie.

In runtimeoplossingen geeft de scriptstap Bestand openen een fout als resultaat als een extern bestand niet is gebonden aan de oplossing.

Deze scriptstap kan geen bestanden openen vanuit een niet-geautoriseerd bestand.

Als het opgegeven bestand wordt geopend en vervolgens verborgen door FileMaker Pro Advanced, worden scripts die zijn ingesteld om te worden uitgevoerd na opening toch uitgevoerd.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript exporteert records uit de huidige database, opent de database Back-up facturen en voert het script Facturen importeren uit vanuit de database Back-up facturen.

Records exporteren [Met dialoogvenster: Aan ; Mappen maken: Uit]
Bestand openen [Verborgen openen: Uit ; "Back-up facturen"]
Script uitvoeren [Opgegeven: Uit lijst ; "Facturen importeren" uit bestand: "Reservekopie facturen" ; Parameter: ]

Verwante onderwerpen

Bestand converteren scriptstap

Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)

Werken met externe gegevensbronnen