Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Objecten verplaatsen in een lay-out

Objecten verplaatsen in een lay-out

1. Selecteer in de lay-outmodus één of meer objecten die u wilt verplaatsen.

2. Sleep de objecten naar de nieuwe positie.

Dynamische hulplijnen helpen u het object dat u samen met andere objecten versleept, te plaatsen. (Als u dynamische hulplijnen wilt inschakelen, kiest u Weergave > Dynamische hulplijnen.)

Om dit te doen

Gaat u als volgt te werk

De selectie 1 punt verplaatsen

Druk op de toets Pijl-rechts, Pijl-links, Pijl-omhoog of Pijl-omlaag.

De verplaatsing beperken tot een horizontale of verticale verplaatsing

Druk op Shift terwijl u de selectie versleept.

De selectie naar een exacte locatie verplaatsen

Gebruik de linialen, hulplijnen en dynamische hulplijnen en het Infovenster. Raadpleeg Objecten positioneren in een lay-out.

Effect voor "uitlijnen op raster" onderdrukken bij verplaatsen van een selectie

Houd tijdens het slepen Alt (Windows) of Cmd (macOS) ingedrukt. Raadpleeg De linialen en het raster gebruiken.

De selectie buiten de begrenzingen van het documentenvenster plaatsen

Versleep het object naar de rand van het documentenvenster.

Opmerkingen

Houd er bij het verplaatsen van objecten rekening mee dat u ze kunt stapelen, uitlijnen en roteren om de gewenste resultaten te bereiken. Raadpleeg Objecten ordenen.

Verwante onderwerpen

De linialen en het raster gebruiken