Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor vensters > Venster verplaatsen/vergroten of verkleinen

Venster verplaatsen/vergroten of verkleinen

Past de afmetingen of de locatie van het gekozen venster aan.

Zie ook

Opties

Met Huidig venster selecteert u het huidige voorgrondvenster wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.

Bij Vensternaam selecteert u een geopend venster met de naam.

Met Alleen huidig bestand beperkt u de overeenkomsten tot het huidige bestand (als u deze optie niet inschakelt, krijgt u alle beschikbare FileMaker Pro Advanced-bestanden als overeenkomst).

Bij Hoogte geeft u de hoogte van het aangepaste venster op in punten.

Bij Breedte geeft u de breedte van het aangepaste venster op in punten.

Bij Afstand van boven geeft u de afstand van het aangepaste venster vanaf de bovenkant van het scherm in punten op (of voor een kaart vanaf de bovenkant van de lay-out in het bovenliggende venster).

Bij Afstand van links geeft u de afstand van het aangepaste venster vanaf de linkerkant van het scherm in punten op (of voor een kaart vanaf de linkerkant van het bovenliggende venster).

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Gedeeltelijk

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Het aangepaste venster houdt dezelfde lay-out, tabel, gevonden reeks en actieve record als het oorspronkelijke venster.

Opmerkingen

Bij de selectie van vensternamen wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters.

U hoeft niet voor elke optie een waarde op te geven. Wanneer u geen waarden invoert, gebruikt FileMaker Pro Advanced de oorspronkelijke locatie en afmetingen van het venster als de standaardwaarden.

De minimumhoogte en –breedte van het venster zijn afhankelijk van het besturingssysteem van de gebruiker van het script. Als de waarden voor hoogte of breedte die u opgeeft lager zijn dan de minimumwaarden, gebruikt FileMaker Pro Advanced de laagst mogelijke waarden.

De maximumhoogte en –breedte van het venster zijn afhankelijk van de schermresolutie van de gebruiker van het script. Als de waarden voor hoogte of breedte die u opgeeft hoger zijn dan de maximumwaarden, gebruikt FileMaker Pro Advanced de hoogst mogelijke waarden.

U kunt een venster buiten het scherm verplaatsen door een negatieve waarde voor afstand van boven en/of van links op te geven: dit kan handig zijn voor omgevingen met meerdere monitors.

macOS: deze scriptstap is niet van invloed op een schermvullend venster en geeft als resultaat een foutcode.

In FileMaker Go wordt deze scriptstap alleen ondersteund voor kaarten.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out 'Klantinfo', positioneert het venster in de linkerbovenhoek van het FileMaker Pro Advanced-venster (Windows) of de linkerbovenhoek van het scherm (macOS) en vergroot of verkleint het venster.

Ga naar lay-out ["Klantinfo"]
Venster verplaatsen/vergroten of verkleinen [Huidig venster; Hoogte: 400; Breedte: 600; Boven: 0; Links: 0]

Verwante onderwerpen

Nieuw venster scriptstap

Ga naar gerelateerde record scriptstap