Geavanceerde tools gebruiken > Databases in de modus Kiosk weergeven

Databases in de modus Kiosk weergeven

Opmerking  Deze functie is beschikbaar als de algemene voorkeur Geavanceerde tools gebruiken is ingeschakeld. Raadpleeg Geavanceerde tools gebruiken.

Gebruik de modus Kiosk om uw oplossingen of uw runtime-oplossingen op een volledig scherm weer te geven, zoals een informatiekiosk, zonder werkbalken of menu's. U kunt uw oplossing zodanig ontwerpen dat deze via een aanraakscherm kan worden uitgevoerd.

Plan eerst op papier hoe gebruikers in uw Kiosk-oplossing zullen navigeren. Houd rekening met het volgende:

Het primaire bestand is de hoofddatabase die gebruikers het eerst zien in uw kioskoplossing.

Het primaire bestand moet knoppen bevatten waarop gebruikers kunnen klikken om door de oplossing te navigeren, de bestanden te sluiten en FileMaker Pro Advanced of de runtime-toepassing af te sluiten. Bepaal wat er zal gebeuren wanneer op elke knop wordt geklikt en biedt gebruikers een mogelijkheid om vanuit elke lay-out terug naar het begin van uw oplossing te gaan.

Als uw kioskoplossing op een aanraakscherm zal worden uitgevoerd, gebruikt u grote knoppen met ruimte ertussen.

Beperk het aantal beschikbare opties op één scherm tot een minimum.

Als u verder wilt bepalen wat gebruikers kunnen zien, maakt u opstartscripts die bij het openen van een bestand een bepaalde lay-out weergeven.

Aangezien de modus Schermafdruk knoppen uitschakelt, moet u erop letten dat elke scriptstap 'Ga naar Schermafdruk' wordt gevolgd door een scriptstap 'Script onderbreken/hervatten' en geeft u op hoe lang het script in de modus Schermafdruk moet worden weergegeven. Plaats achter de scriptstap Script onderbreken/hervatten een scriptstap Ga naar Bladeren.

Verwante onderwerpen

Runtime-oplossingen maken

Bestanden voor Developer-oplossingen instellen