Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor velden > Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Importeert een afbeelding uit een ander bestand in het huidige containerveld.

Zie ook

Opties

Met Alleen een verwijzing opslaan geeft u aan dat FileMaker Pro Advanced alleen een koppeling naar het grafische bestand moet bewaren en niet het gehele bestand. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro Advanced-bestand, maar als u de afbeelding verplaatst of verwijdert, kan die niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro Advanced.

Bronbestand opgeven identificeert het bestand dat de afbeelding bevat. Het bestandspad moet beginnen met image, imagemac, imagewin of imagelinux. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

U moet een veld opgeven, in een veld klikken of de Ga naar veld scriptstap gebruiken voordat u deze scriptstap uitvoert.

Als 'Afbeelding invoegen' wordt uitgevoerd en u geen bestandsnaam hebt opgegeven met de optie Bronbestand opgeven, verschijnt in FileMaker Pro Advanced een dialoogvenster waarin de gebruiker het te importeren bestand kan selecteren en er een schermafdruk van kan weergeven.

Opmerkingen

FileMaker WebDirect biedt geen ondersteuning voor de opties Alleen een verwijzing opslaan of Bronbestand opgeven.

Als er geen actief containerveld is in de lay-out waarop het script wordt uitgevoerd, geeft de scriptstap 'Afbeelding invoegen' een foutcode die kan worden opgevraagd met de Get (LaatsteFout) functie.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat naar het veld 'Afbeelding' en voegt een afbeelding in met het relatieve pad image:Foto's/Mobiele telefoon.png.

Ga naar veld [Producten::Afbeelding]
Afbeelding invoegen ["Mobiele telefoon.png"]

Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)

Gegevens gebruiken in containervelden