Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor velden > Huidige gebruikersnaam invoegen

Huidige gebruikersnaam invoegen

Plakt de huidige gebruikersnaam in een veld van de huidige record of in een variabele.

Zie ook

Opties

Met Gehele inhoud selecteren wordt de inhoud van een veld of een variabele vervangen. Als u deze optie niet selecteert:

Bij een veld wordt alleen het geselecteerde deel van het actieve veld vervangen of worden gegevens bij de invoegpositie ingevoegd. Het invoegpunt bevindt zich standaard aan het eind van de gegevens in het veld.

Bij een variabele zonder containergegevens worden gegevens op het einde van de huidige waarde van de variabele ingevoegd. Bij een variabele met containergegevens wordt de inhoud van de variabele vervangen.

Met Doel geeft u het veld op waarin u de tijd wilt plakken of geeft u de variabele op die u wilt instellen. Als de variabele niet bestaat, maakt deze scriptstap die (raadpleeg Variabelen gebruiken).

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

U moet een doelvariabele opgegeven, een doelveld in de huidige lay-out opgeven, in een veld klikken of de Ga naar veld scriptstap gebruiken voordat u deze scriptstap uitvoert. Als Doel niet is opgegeven, worden de gegevens in het actieve veld geplaatst. Anders geeft deze scriptstap als resultaat een foutcode die met de Get (LaatsteFout) functie kan worden vastgelegd.

De gebruikersnaam is de door de gebruiker opgegeven naam die wordt weergegeven op het tabblad Algemeen van het dialoogvenster 'Voorkeuren' in FileMaker Pro Advanced of is voor FileMaker Go de door de gebruiker opgegeven apparaatnaam in iOS. Als u met meer veiligheid wilt bijhouden welke gebruiker toegang heeft tot een database, vraagt u met de Get (AccountNaam) functie de accountnaam van de huidige gebruiker op.

In FileMaker WebDirect wordt met Huidige gebruikersnaam invoegen de accountnaam van de huidige gebruiker geplakt en niet de huidige gebruikersnaam.

Opmerkingen

Als u handmatig veldgegevens selecteert voordat u deze scriptstap uitvoert in FileMaker WebDirect, wordt de scriptstap uitgevoerd alsof u niets selecteerde. Als u veldgegevens wilt selecteren voordat u deze scriptstap uitvoert in FileMaker WebDirect, gebruikt u de Selectie instellen scriptstap.

Voorbeeld 1

Met dit voorbeeldscript gaat u naar de lay-out E-mailgeschiedenis, voegt u de naam van de actuele gebruiker in het veld Verzonden door in en gaat u naar de oorspronkelijke lay-out.

Ga naar lay-out ["E-mailgeschiedenis"]
Huidige gebruikersnaam invoegen [Selecteren; E-mails::Verzonden door]
Ga naar lay-out [originele lay-out]

Verwante onderwerpen

Veld instellen scriptstap