Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor records > Records importeren

Records importeren

Importeert records uit een opgegeven bestand of gegevensbron.

Zie ook

Opties

Met dialoogvenster geeft aan of dialoogvensters voor de import moeten worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd. Als er echter geen gegevensbronbestand is opgegeven, wordt het dialoogvenster 'Bestand openen' weergegeven wanneer een script wordt uitgevoerd.

Met Gegevensbron opgeven geeft u het bestand of de bron van de gegevens op die u wilt importeren. Afhankelijk van het gekozen bestand of de gekozen bron verschijnt er een dialoogvenster waarin u de volgende extra opties kunt opgeven:

Als u dit bestand of deze bron kiest

Gaat u als volgt te werk

Bestand

Kies in het dialoogvenster Bestand opgeven het bestand dat u wilt importeren of typ de bestandspaden rechtstreeks in de lijst. Geef één pad per regel op. FileMaker Pro Advanced gebruikt het eerste pad dat wordt gevonden voor het te importeren bestand. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Als het dialoogvenster Optie eerste rij wordt weergegeven nadat u een gegevensbron hebt opgegeven, kunt u aangeven of u de eerste rij al dan niet wilt gebruiken als veldnamen. Als u er echter voor kiest om de optie Importeervolgorde opgeven te gebruiken, kunt u elke willekeurige record kiezen voor gebruik als veldnamen wanneer u importeert uit bepaalde bestandsindelingen, die staan vermeld in Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren.

Als u in het dialoogvenster Bestand opgeven een bestand met een aangepaste veldbegrenzer opgeeft, kiest u bij Bestandstype voor Op maat gescheiden waarden en geeft u de veldbegrenzer op.

Map

Kies in het dialoogvenster Importopties voor map met bestanden de map met beeld- of tekstbestanden die u wilt importeren, of typ de mappaden rechtstreeks in de lijst. Geef één pad per regel op. FileMaker Pro Advanced gebruikt de eerste map die wordt gevonden als de te importeren map. Raadpleeg Een map met bestanden in één keer importeren en Bestandspaden maken. Deze optie wordt niet ondersteund in FileMaker WebDirect en scripts op servers.

XML-gegevens

Kies in het dialoogvenster XML- en XSL-opties opgeven de bron van de XML-gegevens die u wilt importeren, en kies een XSLT-opmaakmodel als u er een wilt toepassen voordat u importeert. De XML- en XSLT-bron kan een bestand zijn, het resultaat van een HTTP-verzoek zijn of een berekening zijn die een bestandspad of een HTTP-verzoek genereert. Raadpleeg XML-gegevens importeren.

ODBC-gegevens

Geef de naam en locatie van de gegevensbron, de gebruikers-ID en het wachtwoord (indien van toepassing) en de uit te voeren SQL-opvraag op. Raadpleeg Importeren via ODBC automatiseren met de scriptstap Records importeren.

SQL-instructies zijn beperkt tot een maximale lengte van 256 K tekens (512 KB).

Opmerking  Als u de scriptstap Records importeren gebruikt om ODBC-gegevens te importeren die Unicode-tekenreeksen bevatten, moet uw ODBC-stuurprogramma Unicode ondersteunen. Anders kunnen de resultaten inconsistent zijn.

Met Importeervolgorde opgeven kunt u bepalen of records in de huidige gevonden reeks moeten worden toegevoegd, bijgewerkt of vervangen, en hoe bronvelden worden toegewezen aan doelvelden wanneer deze scriptstap wordt uitgevoerd. Raadpleeg De importhandeling instellen en velden toewijzen tijdens de import.

Opmerking  Wanneer de bron- en doelvelden voor import worden toegewezen met overeenkomende namen, worden de veldnamen telkens dynamisch afgestemd wanneer de scriptstap is voltooid.

SSL-certificaten verifiëren verifieert het SSL-certificaat van de opgegeven server in een HTTP-verzoek voor XML-gegevens. Als het certificaat niet kan worden geverifieerd, kunnen gebruikers ervoor kiezen om toch verbinding te maken of om te annuleren zodat deze scriptstap wordt overgeslagen. Als het certificaat niet kan worden geverifieerd en de Foutafvanging instellen scriptstap is ingesteld op Aan, werkt deze scriptstap alsof de server niet beschikbaar is.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Gedeeltelijk

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Gedeeltelijk

FileMaker Cloud-product

Gedeeltelijk

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

U kunt de importeervolgorde opgeven en de optie Importeervolgorde opgeven gebruiken of deze scriptstap met het dialoogvenster uitvoeren zodat de gebruiker nieuwe criteria kan opgeven, zoals gegevens importeren als een nieuwe tabel.

Als het bronbestand is geopend, wordt de gevonden reeks geïmporteerd. Anders worden alle records uit de brontabel geïmporteerd.

Als u deze scriptstap toevoegt aan een op een server uit te voeren script en Met dialoogvenster instelt op Aan, is de optie niet beschikbaar. De scriptstap wordt echter wel uitgevoerd. en werkt net alsof Met dialoogvenster is ingesteld op Uit. Raadpleeg Get (LijstDocumentenpad) functie voor meer informatie.

Er wordt een fout geretourneerd als u een script op een server uitvoert om een van de volgende acties uit te voeren:

records importeren in een nieuwe tabel

records importeren uit een map

afbeeldingen importeren in een containerveld

Raadpleeg Gegevens in FileMaker Pro Advanced importeren.

Opmerkingen

In FileMaker Go:

Alleen importacties van het ene FileMaker Pro Advanced-bestand naar het andere FileMaker Pro Advanced-bestand worden ondersteund.

Importacties naar een nieuwe tabel worden niet ondersteund.

In FileMaker WebDirect:

Deze scriptstap wordt niet ondersteund in mobiele browsers.

De optie Gegevensbron opgeven wordt niet ondersteund. Gebruikers moeten een bestand opgeven dat voor de webbrowser toegankelijk is.

Alleen het importeren van FileMaker Pro Advanced-bestanden, door komma's gescheiden waarden, door tabs gescheiden waarden, DBF-bestanden, samenvoegbestanden en Excel-bestanden wordt ondersteund.

Scripts aan serverzijde hebben alleen toegang tot bepaalde mappen. Raadpleeg Paden in scripts op servers.

FileMaker Go, FileMaker WebDirect en scripts op servers bieden alleen ondersteuning voor de volgende scripts als Met dialoogvenster is ingesteld op Uit:

bronbestanden in op maat gescheiden waarden-indeling

alle rijen als veldnamen; als Met dialoogvenster is ingesteld op Aan, kan alleen de eerste rij worden opgegeven

opties voor Automatisch invoeren uitvoeren voor afzonderlijke velden

Als deze opties vooraf zijn gedefinieerd in deze scriptstap en Met dialoogvenster is ingesteld op Aan, worden de vooraf gedefinieerde opties in FileMaker WebDirect overschreven door de opties die gebruikers kiezen wanneer het script wordt uitgevoerd.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript importeert informatie uit Nieuwe productcatalogus.xslx als nieuwe records, zonder bevestiging van de gebruiker te vragen.

Ga naar lay-out ["Producten" (Producten) ; Animatie: Geen ]
Records importeren [ Met dialoogvenster: Uit ; Tabel: Producten ; Bron: "Nieuwe productcatalogus.xslx" ; Werkblad: "Voorraad" ; Toevoegen ; Mac Romeins ]

Voorbeeld 2

Vervangt bestaande records door informatie uit Nieuwe productcatalogus.xslx.

Ga naar lay-out ["Producten" (Producten) ; Animatie: Geen ]
Records sorteren [ Herstellen ; Met dialoogvenster: Uit ]
Ga naar record/verzoek/pagina [ Eerste ]
Records importeren [ Met dialoogvenster: Uit ; Tabel: Producten ; Bron: "Nieuwe productcatalogus.xslx" ; Werkblad: "Voorraad" ; Vervangen ; Mac Romeins ]

Voorbeeld 3

Dit voorbeeldscript stelt de waarde voor het volgende volgnummer in nadat de records zijn geïmporteerd. Dit is handig wanneer Opties voor automatisch invoeren tijdens importeren uitvoeren niet is geselecteerd om gegevens en andere automatisch ingevoerde gegevens te behouden.

Ga naar lay-out ["Producten" (Producten) ; Animatie: Geen ]
Records importeren [ Met dialoogvenster: Uit ; Tabel: Producten ; Bron: "Nieuwe productcatalogus.xslx" ; Werkblad: "Voorraad" ; Toevoegen ; Mac Romeins ]
Volgende volgwaarde instellen [ Producten::Productcode ; Get ( TellingTotaalaantalRecords ) + 1 ]
Records sorteren [ Herstellen ; Met dialoogvenster: Uit ]
Ga naar record/verzoek/pagina [ Eerste ]

Verwante onderwerpen

Volgende volgwaarde instellen scriptstap

Records exporteren scriptstap