Gegevens opslaan, importeren en exporteren > Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren

Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren

FileMaker Pro Advanced en een groot aantal toepassingen waarmee u gegevens wilt uitwisselen, gebruiken hun eigen bestandsindeling. Als u echter gegevens wilt uitwisselen, moet u de gegevens uit de ene toepassing exporteren in een bestandsindeling die de andere toepassing kan importeren. Als u gegevens uitwisselt met een andere toepassing, controleert u in de documentatie bij die toepassing of er een gemeenschappelijke tussenliggende bestandsindeling is die door FileMaker Pro Advanced en het andere programma wordt ondersteund.

De meeste bestandsindelingen ondersteunen alleen de gegevensconversie en importeren of exporteren geen opmaak zoals lettertype, lettergrootte, -stijl en -kleur. Sommige indelingen exporteren of converteren veldnamen en veldtypen.

Ondersteund indeling

Bestandsnaam extensie

Importeren/converteren of exporteren

Opmerkingen

Door komma's gescheiden waarden-indeling

.csv of .txt

Beide

U kunt alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken.

Aangepaste gescheiden waarden-indeling

.tab of .txt

Alleen importeren/converteren

U kunt alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken en u kunt het teken opgeven dat veldwaarden van elkaar scheidt.

dBase III- en IV DBF-indeling

.dbf

Beide

Bij deze indeling blijven veldnamen behouden.

FileMaker Pro-indeling

.fmp12

Beide

Bij deze indeling blijven veldnamen behouden.

HTML-tabelindeling

.htm

Alleen exporteren

Gegevens exporteren als een HTML-tabel voor gebruik als een statische webpagina.

Samenvoegindeling

.mer

Beide

Bij deze indeling blijven veldnamen behouden.

Microsoft Excel-indeling

.xlsx

Beide

U kunt alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken.

Door tabs gescheiden waarden-indeling

.tab of .txt

Converteren of exporteren

Tijdens het converteren, kunt u alle records opgeven om als veldnamen te gebruiken. Gebruik de op maat gescheiden waarden-indeling om te importeren.

XML-indeling

.xml

Beide

Naast XML-bestanden kunt u ook het XML-gegevensresultaat van een HTTP-verzoek importeren.

U kunt ook het volgende doen:

Alle beeld- of tekstbestanden uit een map tegelijk importeren. Raadpleeg Een map met bestanden in één keer importeren.

Importeren uit ODBC-gegevensbronnen en FileMaker Pro Advanced gebruiken als ODBC-gegevensbron om FileMaker Pro Advanced-gegevens aan te bieden. Raadpleeg Een ODBC-gegevensbron opvragen vanuit FileMaker Pro Advanced en FileMaker Pro Advanced-gegevens delen via ODBC of JDBC.

Een terugkerende import instellen zodat FileMaker Pro Advanced gegevens automatisch bijwerkt als u de geïmporteerde gegevens voor het eerst weergeeft in een bestand of zodat u de gegevens op verzoek met een script kunt bijwerken. Gegevens die via een terugkerende import zijn geïmporteerd, kunnen alleen worden gelezen in FileMaker Pro Advanced. Raadpleeg Terugkerende importacties instellen.

Verwante onderwerpen

Gegevens in FileMaker Pro Advanced importeren

Gegevens exporteren vanuit FileMaker Pro Advanced