Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Lay-outobjecten verbergen of tonen

Lay-outobjecten verbergen of tonen

U kunt de zichtbaarheid van lay-outobjecten beheren door aan te geven of een object wordt verborgen of weergegeven afhankelijk van een specifieke voorwaarde of berekening. Zo kunt u bijvoorbeeld ervoor kiezen om bepaalde velden in een vragenlijst te tonen of te verbergen tengevolge van het antwoord van de gebruiker op een specifieke vraag.

Zo geeft een lay-outobject als verborgen op:

1. Selecteer het object in de lay-outmodus.

2. Klik in het infovenster op het tabblad Gegevens Gegevens-.

3. Klik op Potlood-knop bij Object verbergen wanneer en geef een berekening op om te bepalen wanneer het object moet worden verborgen. Klik vervolgens op OK.

4. Als u de voorwaarde voor het object wilt toepassen in de zoekmodus, selecteert u Toepassen in zoekmodus.

Opmerkingen

Kies in de lay-outmodus Weergave > Tonen > Voorwaarde verbergen om objecten te identificeren waarvoor een voorwaarde is ingesteld om ze te verbergen. Zulke objecten geven de badge Badge van verborgen object in de lay-outmodus weer

Als de berekening een fout als resultaat geeft, wordt het object verborgen.

Verwante onderwerpen

Badges (pictogrammen) bij lay-outobjecten identificeren

Voorwaardelijke opmaak voor lay-outobjecten opgeven

Venster vernieuwen scriptstap

Object vernieuwen scriptstap

GetLayoutObjectAttribute functie