Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor navigatie > Ga naar lay-out

Ga naar lay-out

Schakelt over naar de opgegeven lay-out.

Zie ook

Opties

originele lay-out is de actieve lay-out wanneer het script wordt gestart.

Met Lay-out geeft u de naam van een lay-out op in de lijst met lay-outs die zijn gedefinieerd in uw bestand.

Met Lay-outnaam dmv. berekening geeft u een formule op waarvan het resultaat een geldige lay-outnaam is.

Met Lay-outnummer dmv. berekening geeft u een formule op waarvan het resultaat een geldig lay-outnummer is. (lay-outnummers komen overeen met de volgorde van de lay-outs in het bestand).

Met Animatie (Alleen FileMaker Go) geeft u de animatie op die u wilt gebruiken om naar de nieuwe lay-out in FileMaker Go over te schakelen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Gedeeltelijk

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Gedeeltelijk

FileMaker Cloud-product

Gedeeltelijk

FileMaker Data API

Gedeeltelijk

Custom Web Publishing

Gedeeltelijk

Runtime-oplossing

Gedeeltelijk

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Door deze scriptstap aan het begin van een script op te nemen zorgt u ervoor dat de gebruiker met de juiste lay-out begint.

Opmerkingen

Met de scriptstap Ga naar lay-out kunt u alleen naar de lay-outs gaan die zijn gedefinieerd in hetzelfde bestand als het script zelf. Wanneer u naar een lay-out in een extern bestand wilt gaan, definieert u een script in dat bestand met de scriptstap Ga naar lay-out en roept u dat script aan vanuit het eerste bestand met de Script uitvoeren scriptstap.

Wanneer u Lay-outnaam door berekening kiest, worden lay-outs met dezelfde namen herkend in de volgorde waarin ze zijn gemaakt. Als u meerdere lay-outs met dezelfde naam hebt, selecteert u de gewenste lay-out in de lay-outlijst of gebruikt u Lay-outnummer door berekening.

Definieer een niet-opgeslagen berekeningveld met de Get (LayoutNummer) functie en plaats deze in uw lay-outs om de lay-outnummers van uw lay-outs te controleren.

Wanneer een bestand twee of meer tabellen heeft, voegt FileMaker Pro Advanced voor de duidelijkheid de naam van de brontabel toe aan de lay-outnaam. Bijvoorbeeld, Ga naar lay-out ["Lay-outnr. 2" (TabelB)].

U kunt geen animaties gebruiken voor het wisselen van lay-out via het menuonderdeel Ga naar lay-out of de knoppen in de statusbalk.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat in het actieve venster naar het resuméveld in de lay-out Factuurgegevens.

Ga naar lay-out ["Factuurgegevens"]
Ga naar veld [Facturen::Resumé]

Voorbeeld 2

Dit script controleert op welk apparaat de database draait en gaat naar de juiste lay-out.

If [PatternCount (Get (ApplicatieVersie); "iPad" )]
Ga naar lay-out ["iPad klanten"]
Else If [PatternCount (Get (ApplicatieVersie); "ProAdvanced" )]
Ga naar lay-out ["Klanten"]
Else
Ga naar lay-out ["iPhone klanten"]
End If
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]

Voorbeeld 3

Dit voorbeeldscript schakelt over naar de lay-out Contactpersonen en zoomt tegelijkertijd in.

Ga naar lay-out ["Contactpersonen" ; Animatie: Inzoomen]

Verwante onderwerpen

Nieuw venster scriptstap

Get (LayoutToegang) functie

Get (LayoutNaam) functie

Get (LayoutNummer) functie

Get (LayoutTabelNaam) functie