Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (VensterBoven)

Get (VensterBoven)

Geeft als resultaat de verticale afstand, in punten, tussen de buitenrand van het venster waarop het script wordt uitgevoerd en de bovenrand van het scherm in Windows of de onderrand van de menubalk in macOS.

Opmaak

Get (VensterBoven)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

getal

Afkomstig van

FileMaker Pro 7.0

Beschrijving

Het vertrekpunt van het referentiecoördinatensysteem is de linkerbenedenhoek onder de menubalk in macOS. In Windows is het vertrekpunt de bovenrand van het scherm. Een negatieve waarde geeft het gedeelte aan van het bovenste deel van het venster dat achter de menubalk verborgen is.

Opmerkingen

Het venster waarop het script wordt uitgevoerd is niet noodzakelijk het venster op de voorgrond.

In FileMaker WebDirect wordt deze functie niet ondersteund en wordt een lege tekenreeks als resultaat gegeven.

In het Windows-besturingssysteem heeft een venster een rand met een breedte en een hoogte. Functies en script-stappen die werken met vensters verwijzen naar de buitenste randen van een venster, buiten de rand. Wanneer een venster echter wordt gemaximaliseerd, duwt het Windows-besturingssysteem de rand buiten de grenzen van het scherm. Daarom wordt voor een gemaximaliseerd venster Get(VensterBoven) en Get (VensterLinks) -8 geretourneerd als de rand 8 punten breed is.

Voorbeeld 1

Geeft 52 als resultaat wanneer de buitenrand van het actieve venster zich 52 punten vanaf de bovenrand van het scherm (Windows) of vanaf de onderkant van de menubalk (macOS) bevindt.

Geeft 0 als resultaat wanneer de buitenrand van het actieve venster de bovenrand van het scherm (Windows) of de onderkant van de menubalk (macOS) raakt.

Voor een voorbeeldscript raadpleegt u Nieuw venster scriptstap.