Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (SysteemVersie)

Get (SysteemVersie)

Geeft als resultaat de versie van het huidige besturingssysteem.

Opmaak

Get (SysteemVersie)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Geeft als resultaat:

6.1 voor Windows 7

6.3 voor Windows 8,1

10.0 voor Windows 10

10.14 voor macOS versie 10.14

<besturingssysteem of apparaat> <webbrowser> <browserversie> voor FileMaker WebDirect

FileMaker WebDirect: Voor <besturingssysteem of apparaat> is het resultaat het volgende:

Win voor een Windows-besturingssysteem

Mac voor een macOS-besturingssysteem

Linux voor een Linux-besturingssysteem

iPad voor een iPad

iPhone voor een iPhone

iPod voor een iPod touch

Android voor een Android-apparaat

Andere voor een onbekend besturingssysteem of apparaat

FileMaker WebDirect: Voor <webbrowser> is het resultaat het volgende:

Safari voor de browser Safari

IE voor de browser Internet Explorer

Chrome voor de browser Chrome

Andere voor een onbekende browser

Bij browserversie wordt de versie van de webbrowser gegeven die toegang heeft tot FileMaker WebDirect.

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat 10.14 als het huidige besturingssysteem macOS versie 10.14 is.

Geeft als resultaat iPad Safari 12.0 voor een iPad met FileMaker WebDirect in Safari versie 12.0.

Geeft als resultaat Win Chrome 74.0 voor een Windows-computer met FileMaker WebDirect in Chrome versie 74.0.