Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Informatie over bestaan van bestand ophalen

Informatie over bestaan van bestand ophalen

Geeft als resultaat 1 (waar) als een bestand bestaat; in het andere geval is het resultaat 0 (onwaar).

Zie ook

Opties

Bronbestand is het pad van het te controleren bestand. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Doel is het veld of de variabele waarin het resultaat wordt opgeslagen. Als de variabele niet bestaat, maakt deze scriptstap die (raadpleeg Variabelen gebruiken).

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 18.0 Advanced

Voorbeeld 1

Stelt het veld Tabel::Gegevens in op 1 indien het bestand met de naam gegevens.txt bestaat.

Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "gegevens.txt" ; Doel: Tabel::Gegevens ]

Voorbeeld 2

Geeft aan of er een bestand met de naam wijziging.log voorkomt in de map Documenten.

Variabele instellen [ $bestand ; Waarde: Get (DocumentPad) & "wijziging.log" ]
Informatie over bestaan van bestand ophalen [ "$bestand" ; Doel: $bestaanBestand ]
Aangepast dialoogvenster tonen [ $bestand & ": " & If ( $bestaanBestand ; "Bestaat" ; "Bestaat niet" ) ]