Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (Documentpad)

Get (Documentpad)

Geeft als resultaat het pad naar de map Documenten voor de huidige gebruiker.

Opmaak

Get (Documentpad)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 8.0

Beschrijving

Geeft in FileMaker Pro Advanced en FileMaker Go als resultaat het pad naar de map Documenten van de huidige gebruiker. De structuur van het pad verschilt naargelang het besturingssysteem.

Wanneer Get (Documentpad) wordt uitgevoerd met scripts aan serverzijde, geeft deze functie als resultaat de locatie van de map Documenten. De map Documenten wordt gebruikt als een gedeelde locatie die scripts uit andere sessies of andere processen op de machine kunnen gebruiken om bestanden te im- of exporteren. Raadpleeg FileMaker Server Help of de documentatie over FileMaker Cloud-producten in het Centrum voor productdocumentatie.

Opmerkingen

In FileMaker WebDirect, de FileMaker Data API en Custom Web Publishing wordt deze functie niet ondersteund en wordt een lege tekenreeks als resultaat gegeven.

Voorbeeld 1

Voor FileMaker Pro Advanced: wordt voor een gebruiker met de naam Jan Smit het volgende resultaat gegeven:

/C:/Users/Jan Smit/Documents/ in Windows

/Macintosh HD/Users/jansmit/Documents/ in macOS

Voor FileMaker Server wordt het volgende resultaat gegeven:

/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents in Windows

/Macintosh HD/Bibliotheek/FileMaker Server/Data/Documents/ in macOS

Voor FileMaker Cloud-producten wordt het volgende resultaat gegeven:

/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/

Elk deel van het pad kan verschillen van deze voorbeelden omdat het pad geen specifiek patroon volgt.

Voor een voorbeeldscript raadpleegt u Variabele instellen scriptstap.

Operatoren gebruiken in formules

Get (LijstDocumentenpad) functie

Get (TijdelijkPad) functie