Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Diverse scriptstappen > Mappad ophalen

Mappad ophalen

Stelt een variabele in op het volledige pad van een opgegeven map.

Zie ook

Opties

Met Aanmaak van mappen toestaan kunnen gebruikers nieuwe mappen maken terwijl ze door het bestandssysteem navigeren.

Met Variabele stelt u een lokale of algemene variabele in op het pad van de geselecteerde map. Raadpleeg de Variabele instellen scriptstap.

Met Titel van dialoogvenster kunt u een eigen naam opgeven voor het dialoogvenster waarin de map moet worden geselecteerd.

Met Standaardlocatie kunt u het pad opgeven dat in het geopende dialoogvenster voor de selectie van de map wordt weergegeven.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Nee

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 14.0

Beschrijving

Deze scriptstap vraagt de gebruiker een map te selecteren en stelt vervolgens een variabele in voor het volledig gekwalificeerde pad van de geselecteerde map.

In Windows is padindeling /Station:/<geselecteerde map>/.

In macOS is de padindeling /Schijfnaam/<geselecteerde map>/.

Voorbeeld 1

Opent een dialoogvenster voor de selectie van de map waarin het bureaublad wordt weergegeven, vraagt de gebruiker de fotomap te selecteren en stelt vervolgens Producten::Fotomap in op het pad van de geselecteerde map.

Mappad ophalen [$MAP; "Selecteer de fotomap"; Get (BureaubladPad)]
Veld instellen [Producten::Fotomap; $MAP]

Voorbeeld 2

Voert een zoekopdracht uit, vraagt de gebruiker om een map voor de export te selecteren en bladert dan steeds opnieuw door records om bestanden te exporteren die zich in het veld Producten::Foto bevinden.

Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
Mappad ophalen [Aanmaak van mappen toestaan; $MAP; "Exporteren naar map"]
Loop
Variabele instellen [$PAD; Waarde:$MAP & Producten::Foto]
Veldinhoud exporteren [Producten::Afbeelding; $PAD ; Mappen maken: Uit]
Ga naar record/verzoek/pagina [Volgende; Afsluiten na laatste: Aan]
End Loop

Verwante onderwerpen

Bestandspaden maken