Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (BureaubladPad)

Get (BureaubladPad)

Geeft als resultaat het pad naar de bureaubladmap voor de huidige gebruiker.

Opmaak

Get (BureaubladPad)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 8.0

Beschrijving

In Windows is de padstructuur /Station:/Users/Gebruikersnaam/Desktop/.

In macOS is de padstructuur /Station/Users/Gebruikersnaam/Desktop/.

Opmerkingen

Deze functie wordt alleen ondersteund in FileMaker Pro Advanced en runtime-oplossingen. In andere FileMaker-producten wordt deze niet ondersteund en wordt een lege tekenreeks als resultaat gegeven.

Voorbeeld 1

Deze functie geeft als resultaat /C:/Users/Jan Smit/Desktop/ voor een gebruiker met de naam Jan Smit in Windows.

Geeft als resultaat /Macintosh HD/Users/jansmit/Desktop/ voor de macOS-gebruiker genaamd Jan Smits.

Elk deel van het pad kan verschillen van deze voorbeelden omdat het pad geen specifiek patroon volgt.

Voor een voorbeeldscript raadpleegt u Mappad ophalen scriptstap.