Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (HuidigeTijd)

Get (HuidigeTijd)

Geeft als resultaat de huidige tijd (tot op de seconde) volgens de systeemklok.

Opmaak

Get (HuidigeTijd)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

time

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Het gegevenstype van het resultaat van een berekening bepaalt hoe de resulterende waarde van deze functie wordt voorgesteld.

Het uitkomsttype is

Deze functie geeft als resultaat

tijd of tekst

De huidige tijd in de opmaak bepaald door de instellingen van het besturingssysteem wanneer het bestand is gemaakt

Opmerking  Als het nummer van de seconden nul is, worden de seconden niet weergegeven. Bijvoorbeeld: 11:30 AM.

een getal

Het totale aantal seconden sinds het begin van de huidige dag

Opmerkingen

In client-server- en peer-to-peer-omgevingen geeft deze functie als resultaat de tijd op de client. Om de datum en tijd van de host te verkrijgen, gebruikt u de Get (TijdstempelHuidigeHost) functie.

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat 11:30:01 AM wanneer het resultaat van de berekening tekst is en op de systeemklok 11:30:01 AM wordt weergegeven. Voor een voorbeeldscript raadpleegt u Interval timer script installeren scriptstap.