Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (AccountNaam)

Get (AccountNaam)

Geeft als resultaat de geverifieerde accountnaam die door de huidige gebruiker van het bestand wordt gebruikt.

Opmaak

Get (AccountNaam)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 7.0

Beschrijving

Als een gebruiker de standaardaccount Admin gebruikt voor verificatie, geeft Get (AccountNaam) als resultaat Admin. Als de FileMaker Pro Advanced-gastaccount wordt gebruikt, is het resultaat [Gast].

Wanneer een account wordt geverifieerd via een externe server, het identiteitsprovidersysteem van FileMaker ID of een OAuth-identiteitsprovider met groepsgegevens, geeft Get (AccountNaam) als resultaat de naam van de geverifieerde account die door de huidige gebruiker van het bestand wordt gebruikt, niet de groep waartoe de gebruiker behoort (de groepsnaam verschijnt in het dialoogvenster Beveiliging beheren wanneer u accounttoegang en privileges definieert in FileMaker Pro Advanced).

Opmerkingen

Voor berekeningen zou het niet moeten uitmaken of de accountnaam die Get (AccountNaam) als resultaat geeft, gebruikmaakt van hoofdletters of kleine letters. U kunt een functie zoals Lower gebruiken om de geretourneerde tekst om te zetten naar een bekende letterkast.

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat bob@voorbeeld.com wanneer bob@voorbeeld.com de FileMaker ID-gebruikersnaam is die is gebruikt voor aanmelding bij het databasebestand.

Voorbeeld 2

Als een gebruiker BOB invoert tijdens het aanmelden bij de account van Bob (een FileMaker-bestandsaccount), geeft Get (AccountNaam) als resultaat BOB.

Verwante onderwerpen

Beveiliging beheren

Get (GebruikersNaam) functie