Een app op maat maken > Opties instellen voor velden > Furigana-opties instellen

Furigana-opties instellen

De furigana-optie is een optie die specifiek is voor het Japans en die in één veld de kana-opmaak invoert van Japanse tekst die in een ander veld wordt ingevoerd.

Japanse tekst bestaat uit kana- (hiragana en katakana) en kanji-tekens. Een veld waarvoor de furigana-optie is ingeschakeld, voert automatisch de kana-opmaak in van kanji-tekens die in een ander veld worden ingevoerd. Deze functie werkt alleen als u twee tekstvelden hebt: een tekstveld waarin de ingevoerde gegevens worden opgeslagen en een tekstveld waarin de kana-tekens voor de ingevoerde gegevens worden gegenereerd.

Zo stelt u furigana-opties voor een veld in:

1. Kies Bestand > Beheren > Database.

2. Klik op het tabblad Velden als het niet wordt weergegeven.

3. Kies de juiste tabel uit de lijst Tabel, indien nodig.

4. Selecteer het veld waar de kanji-tekst in terecht moet komen en klik op Opties (of dubbelklik op het veld).

5. Klik in het dialoogvenster Opties voor veld op het tabblad Furigana.

6. Selecteer Furigana-veld gebruiken en selecteer vervolgens het veld waarin de kana-tekens worden weergegeven.

7. Kies een kana-opmaak voor het furigana-veld bij Vertalen in.

Opmerkingen

De kana die wordt gegenereerd en die in het furigana-veld wordt ingevoerd, is compatibel met de invoermethode. U kunt de kana in het furigana-veld echter handmatig bewerken.

Wanneer er een bestand met een furigana-veld wordt gedeeld, bepaalt het besturingssysteem van de client de kana terwijl de gegevens worden ingevoerd of bijgewerkt.