Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Veldobjecten opmaken en instellen in de modus Lay-out > Opmaak opgeven voor datum-, tijd- of tijdstempelvelden

Opmaak opgeven voor datum-, tijd- of tijdstempelvelden

Zo maakt u datum- of tijdvelden op:

1. Selecteer in de lay-outmodus een of meerdere datum- of tijdvelden (of berekeningvelden met een datum of tijd als resultaat).

2. Klik in het infovenster op het tabblad Gegevens Gegevens-.

3. Klik in het onderdeel Gegevens opmaken op Datum Knop Datum of Tijd Knop Tijd. Vervolgens:

Als u dit wilt weergeven

Gaat u als volgt te werk

Datums of tijden op precies dezelfde manier als ze zijn ingevoerd, of in een vooraf gedefinieerde opmaak

Maak een keuze uit de lijst Opmaak.

Als u het scheidingsteken tussen gedeelten van een numerieke datum wilt wijzigen, typt u een ander teken in het vak Numeriek scheidingsteken.

Datums in een aangepaste opmaak

Kies bij Opmaak voor Eigen.

Datums of tijden die gebruikmaken van de huidige systeeminstellingen

Kies een optie voor systeemdatum of -tijd onder Opmaak. Bijvoorbeeld:

Kort: 11-11-2019 en 08:23

Lang: maandag 11 november 2019 en 8:23:54

FileMaker Pro Advanced maakt datums en tijden op volgens de systeeminstellingen die van toepassing zijn wanneer het bestand wordt geopend.

Datums met voorloopnullen (02-01-99) of voorloopspaties in het numerieke gedeelte van datums

Kies een van de opties onder Voorloopteken.

Tijden met voorloopnullen (05:09:02) of voorloopspaties ( 5: 9: 2)

Tijden inclusief fracties van seconden

Klik in het tabblad Gegevens Gegevens- op Getal Knop Getal in het onderdeel Gegevens opmaken. Selecteer opmaakopties.

Er zijn slechts twee opties die de weergave van het secondengedeelte beïnvloeden: Vast aantal decimalen en Scheidingsteken.

Datums of tijden met een verschillende tekstopmaak

Kies tekstopties met behulp van het tabblad Uiterlijk Uiterlijk in het infovenster. Raadpleeg Tekstopmaak opgeven voor velden.

Datums of tijden die gebruikmaken van een andere Japanse weergave (als u een lettertype gebruikt dat Japanse tekens bevat)

Kies in het gebied Japans een optie voor Type cijfers.

4. Druk op Enter of Tab of klik buiten het infovenster om de wijzigingen toe te passen.

Zo maakt u tijdstempelvelden op:

Kies in het onderdeel Gegevens opmaken in het tabblad Gegevens Gegevens- een opmaak voor elk tijdstempelonderdeel door op Datum Knop Datum, Tijd Knop Tijd en Getal Knop Getal te klikken.

U moet een opmaak voor de datum- en tijdonderdelen opgeven voordat de opmaak wordt toegepast. Als u Zoals ingevoerd selecteert voor Datum of Tijd, verschijnen de gegevens in het tijdstempelveld zoals die zijn ingevoerd.

Verwante onderwerpen

Datumvelden

Tijdvelden

Tijdstempelvelden

Opmaak opgeven voor velden die getallen bevatten

Voorwaardelijke opmaak voor lay-outobjecten opgeven