Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor velden > Veldinhoud exporteren

Veldinhoud exporteren

Exporteert de inhoud van één veld in de actieve record naar een nieuw bestand.

Zie ook

Opties

Met Geef doelveld op geeft u het veld op dat u wilt exporteren. Als er geen veld is opgegeven, exporteert FileMaker Pro Advanced de inhoud van het huidige veld in de actieve tabel.

Met Uitvoerbestand opgeven geeft u de naam en locatie van het bestand op waarnaar u de veldinhoud wilt exporteren. Raadpleeg Bestandspaden maken. Als er geen bestand is opgegeven, wordt de gebruiker gevraagd om een bestandsnaam en locatie op te geven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.

U kunt het volgende selecteren:

Bestand automatisch openen zodat het uitvoerbestand met het standaardprogramma wordt geopend

E-mail maken met bestand als bijlage zodat een nieuw e-mailbericht met het uitvoerbestand als bijlage wordt gemaakt in het standaardprogramma voor e-mail van de gebruiker

Met Mappen maken geeft u op of nieuwe mappen moeten worden gemaakt op het pad van het uitvoerbestand.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Gedeeltelijk

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Als het geëxporteerde veld bestaat uit tekst, maakt FileMaker een tekstbestand in UTF-16-opmaak. Gebruik de TextEncode functie om tekst eerst naar een andere opmaak te converteren.

Opmerkingen

In FileMaker WebDirect:

De opties Uitvoerbestand opgeven en Mappen maken worden niet ondersteund. FileMaker WebDirect exporteert veldinhoud naar de standaardlocatie voor downloads van de webbrowser.

Deze scriptstap wordt niet ondersteund in mobiele browsers.

In FileMaker Go:

Tekst wordt geëxporteerd als een tekstbestand met de indeling UTF-8.

De optie Mappen maken wordt niet ondersteund.

Voorbeeld 1

Opent een dialoogvenster waarmee het exportpad met een nieuwe map en een bestandsnaam kan worden ingesteld, en exporteert vervolgens de afbeelding.

Veldinhoud exporteren [Producten::Afbeelding; "Mobiele telefoon.png"; Mappen maken: Aan]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeld exporteert bestanden uit het containerveld in alle records in de gevonden reeks naar een ingesteld bestandspad.

Ga naar record/verzoek/pagina [ Eerste ]
Loop
Variabele instellen [ $PAD ; Waarde: Get (DocumentPad) & GetContainerAttribute ( Producten::Container ; "bestandsnaam" ) ]
Veldinhoud exporteren [ Producten::Container ; "$PAD" ; Mappen maken: Uit ]
Ga naar record/verzoek/pagina [ Volgende ; Afsluiten na laatste: Aan ]
End Loop