Beveiliging beheren > Accounttoegang instellen en bewerken > OAuth-accounttoegang bewerken

OAuth-accounttoegang bewerken

Voor bestanden die worden gehost door FileMaker Server of FileMaker Cloud for AWS, kunnen gebruikers worden geverifieerd via OAuth-identiteitsproviders zoals Amazon, Google en Microsoft. Hiermee kunt u de toegang tot uw bestanden beheren via externe identiteitsproviders en hebt u mogelijk toegang tot extra beveiligingsmaatregelen, zoals verificatie met meerdere factoren, waarbij meer dan één verificatiemethode vereist is.

Opmerking  Hoewel u accounttoegang kunt instellen voor OAuth-identiteitsproviders in FileMaker Pro Advanced, kunnen alleen bestanden die door FileMaker Server of FileMaker Cloud for AWS worden gehost, gebruikers verifiëren via een OAuth-identiteitsprovider. Bestanden die door andere FileMaker-hosts worden gedeeld, kunnen geen gebruikers verifiëren via een OAuth-identiteitsprovider.

Zo stelt u accounttoegang via een OAuth-identiteitsprovider in of bewerkt u deze:

1. Begin nieuwe of bestaande accounttoegang voor een gebruiker of groep van een OAuth-identiteitsprovider te bewerken in het dialoogvenster Beveiliging beheren.

Raadpleeg Accounttoegang instellen en bewerken.

2. Kies bij Verifiëren via voor Amazon, Google of Microsoft Azure AD.

3. Als u accounttoegang wilt verlenen aan een gebruiker of groep, klikt u op Nieuw. Voor het wijzigen van een bestaande accounttoegangsinvoer, selecteert u de gebruiker of groep.

Om dit te doen

Gaat u als volgt te werk

Toegang verlenen aan een gebruiker

Microsoft Azure AD: Kies bij Groep of gebruiker voor Gebruiker.

Voer de Gebruikersnaam in die door de OAuth-identiteitsprovider is ingesteld voor de account.

Toegang verlenen aan een Microsoft Azure AD-groep

Kies bij Groep of gebruiker voor Groep. Voer vervolgens de Groepsnaam (Object-ID) in die door de OAuth-identiteitsprovider is ingesteld.

4. Bij Privilegeset kiest, maakt of bewerkt u een privilegeset.

Raadpleeg Privilegesets maken en bewerken.

De privilegeset die aan deze instantie van accounttoegang is toegewezen, bepaalt welke bewerkingen de gebruiker of groep van een OAuth-identiteitsprovider kan uitvoeren in het bestand.

5. Selecteer het selectievakje om de account actief te maken.

Maak accounttoegang inactief, bijvoorbeeld om privilegesets in te stellen voordat gebruikers zich kunnen aanmelden.

6. Microsoft Azure AD: Als u toegang verleent aan meerdere groepen of gebruikers, moet u de prioriteit van de accounttoegang mogelijk wijzigen.

Raadpleeg De prioriteit van accounttoegang wijzigen.