Beveiliging beheren > Accounttoegang instellen en bewerken > FileMaker ID-accounttoegang bewerken

FileMaker ID-accounttoegang bewerken

Voor bestanden die worden gehost door FileMaker Cloud worden de gebruikers geverifieerd via FileMaker ID-accounts. In de FileMaker Customer Console kunnen teambeheerders FileMaker ID-gebruikers aan een team toevoegen en groepen gebruikers maken. In een FileMaker Pro Advanced-bestand kunt u FileMaker ID-accounttoegang aanmaken en bewerken voor groepen en individuele gebruikers. De privilegeset die u toewijst aan de toegang van een groep is van toepassing voor alle gebruikers in de groep. Voor de toegang van een individuele gebruiker, is de privilegeset die u toewijst alleen voor die gebruiker.

FileMaker ID-accounts:

zijn gedefinieerd in het identiteitsprovidersysteem van FileMaker ID

zijn vereist voor en werken alleen in bestanden die worden gehost door FileMaker Cloud; wanneer een bestand wordt gehost, kunnen geen andere typen accounttoegang worden gebruikt om een bestand te openen

kunnen niet worden gebruikt om een lokaal bestand te openen

Opmerking  Alle bestanden die worden gehost door FileMaker Cloud moeten ook beschikken over een FileMaker-bestandsaccount met de privilegeset Volledige toegang, zodat deze helemaal kunnen worden gewijzigd voordat het bestand wordt geüpload of nadat het van de host is gedownload.

Zo stelt u FileMaker ID-accounttoegang in of bewerkt u die:

1. Meld u in FileMaker Pro Advanced aan bij FileMaker ID.

Raadpleeg Over FileMaker ID.

2. Begin nieuwe of bestaande accounttoegang voor een FileMaker ID-groep of -gebruiker te bewerken in het dialoogvenster Beveiliging beheren.

Raadpleeg Accounttoegang instellen en bewerken.

3. Kies bij Verifiëren via voor FileMaker ID - <Teamnaam>, waarbij <Teamnaam> de naam is van het team waarvan de groepen of gebruikers toegang krijgen tot dit bestand.

4. Als u accounttoegang wilt verlenen aan een groep of gebruiker, klikt u op Nieuw. Voor het wijzigen van een bestaande accounttoegangsinvoer, selecteert u de groep of gebruiker.

5. Klik in het deelvenster voor gegevens op het vak Groeps- of gebruikersnaam.

Om dit te doen

Gaat u als volgt te werk

Een groep opgeven

Kies onder Groepen een groepsnaam.

Een lijst bekijken met de gebruikers in een groep

Klik naast de groepsnaam op Gebruikers in groep bekijken.

Een gebruiker opgeven

Kies onder Gebruikers een gebruikersnaam.

Een groep of gebruiker opzoeken in de lijst

Typ enkele letters van de naam in het zoekvak.

6. Voor het aanmaken of wijzigen van groepen kunnen teammanagers klikken op Groepen beheren om naar de pagina Groepen in FileMaker Customer Console te gaan.

7. Bij Privilegeset kiest, maakt of bewerkt u een privilegeset.

Raadpleeg Privilegesets maken en bewerken.

De privilegeset die aan deze instantie van accounttoegang is toegewezen, bepaalt welke bewerkingen de FileMaker ID-groep of -gebruiker kan uitvoeren in het bestand.

8. Selecteer het selectievakje om de accounttoegang actief te maken.

Maak accounttoegang inactief, bijvoorbeeld om privilegesets in te stellen voordat gebruikers zich kunnen aanmelden.

9. Als u toegang verleent aan meerdere FileMaker ID-groepen of -gebruikers, moet u de prioriteit van de accounttoegang mogelijk wijzigen.

Raadpleeg De prioriteit van accounttoegang wijzigen.

Opmerkingen

Wanneer u op het vak onder Groeps- of gebruikersnaam klikt, kan het gebeuren dat gebruikers en groepen niet in de lijst worden weergegeven. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn:

de gebruiker die u zoekt, hoort niet bij het team, of er horen helemaal geen gebruikers bij het team

u werkt met een bestand dat niet wordt gehost door FileMaker Cloud en u beschikt op het moment niet over internettoegang

u werkt met een bestand op een host die niet bij het team hoort

u bent niet aangemeld bij FileMaker ID

Raadpleeg voor meer informatie over het toevoegen van gebruikers van FileMaker ID aan een team en het aanmaken van groepen FileMaker Customer Console Help.