Geavanceerde tools gebruiken > Scripts debuggen > Scriptstappen uitschakelen

Scriptstappen uitschakelen

Opmerking  Deze functie is beschikbaar als de algemene voorkeur Geavanceerde tools gebruiken is ingeschakeld. Raadpleeg Geavanceerde tools gebruiken.

U kunt scriptstappen in- en uitschakelen om gedeelten van een script te testen. Wanneer u een script uitvoert, worden uitgeschakelde stappen genegeerd.

Zo schakelt u scriptstappen uit:

1. Kies Scripts > Scriptwerkruimte.

2. Dubbelklik op het script dat de scriptstappen bevat die u wilt uitschakelen.

3. Selecteer in het script de scriptstappen en kies vervolgens Bewerken > Uitschakelen.

Opmerkingen

Om de kleurcodering van uitgeschakelde scriptstappen te bewerken, kiest u in de Scriptwerkruimte het menu Bekijken > Voorkeuren en klikt u op het tabblad Syntaxkleuren (Windows) of kiest u Bekijken > Voorkeuren van Scriptwerkruimte en klikt u op het tabblad Syntaxkleuren (macOS).

Verwante onderwerpen

Scripts maken en bewerken

Gegevensinzage gebruiken