Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor vensters > Venster sluiten

Venster sluiten

Sluit het actieve venster of een ander met name genoemd venster.

Zie ook

Opties

Met Huidig venster sluit u het actieve venster.

Met Vensternaam geeft u op welk venster FileMaker Pro Advanced moet sluiten.

Met Alleen huidig bestand beperkt u de overeenkomsten tot het huidige bestand (als u deze optie niet inschakelt, krijgt u alle beschikbare FileMaker Pro Advanced-bestanden als overeenkomst).

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Als u het laatste venster van een bestand sluit, sluit u het bestand en wordt de uitvoering van het actieve script beëindigd. In Windows wordt FileMaker Pro Advanced ook afgesloten als er geen andere vensters geopend of verborgen zijn. Als u in FileMaker WebDirect het laatste venster sluit, wordt u bij de huidige websessie afgemeld.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat naar een gerelateerde record in de tabel Facturen met de lay-out Facturen afdrukken, drukt de gegevens af en sluit het venster.

Ga naar gerelateerde record [Alleen gerelateerde records; Van tabel: "Facturen"; Met lay-out: "Facturen afdrukken"; Nieuw venster]
Afdrukken [Herstellen: Printer; Met dialoogvenster: Uit]
Venster sluiten [Huidig venster]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript sluit het huidige venster als dit verborgen is.

If [Get (VensterZichtbaar) = 0]
Venster sluiten [Huidig venster]
End If

Voorbeeld 3

Dit voorbeeldscript sluit het venster Factuurgegevens als dit geopend is.

If [PatternCount (WindowNames (Get (BestandsNaam) ) ; "Factuurgegevens")]
Venster sluiten [Naam: "Factuurgegevens"]