Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Bestand sluiten

Bestand sluiten

Sluit een FileMaker Pro Advanced-bestand of verbreekt de verbinding met een ODBC-gegevensbron.

Zie ook

Opties

Met Huidig bestand sluit u het bestand dat de scriptstap uitvoert.

Met FileMaker-gegevensbron toevoegen geeft u een FileMaker Pro Advanced-bestand op waarmee u de verbinding wilt verbreken.

Met ODBC-gegevensbron toevoegen geeft u een ODBC-gegevensbron op waarvoor u de verbinding wilt verbreken.

Met Gegevensbronnen beheren kunt u externe gegevensbronnen die u hebt toegevoegd, wijzigen of verwijderen. Raadpleeg FileMaker-gegevensbronnen bewerken en ODBC-gegevensbronnen bewerken.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Als u geen bestand opgeeft, stopt FileMaker Pro Advanced het actieve script en sluit het het FileMaker-bestand van waaruit het script wordt uitgevoerd.

Deze scriptstap verbreekt de verbinding met de opgegeven ODBC-gegevensbron. Zo kunt u zich "opnieuw aanmelden" bij de opgegeven ODBC-gegevensbron met een andere gebruikersnaam en ander wachtwoord zonder het FileMaker-bestand te sluiten.

Opmerkingen

Als een gebruiker het opgegeven bestand verplaatst, kan FileMaker Pro Advanced het bestand mogelijk niet sluiten.

'Bestand sluiten' kan geen externe gegevensbronnen sluiten waarnaar wordt verwezen in de relatiegrafiek.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript opent de database Facturen, voert een script uit en sluit de huidige database.

Bestand openen [Verborgen openen: Uit ; "Facturen"]
Script uitvoeren [Opgegeven: Uit lijst ; "Records sorteren" uit bestand: "Facturen" ; Parameter: ]
Bestand sluiten [Huidig bestand]

Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)

Werken met externe gegevensbronnen