Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor vensters > Venster aanpassen

Venster aanpassen

Verbergt een venster of wijzigt de afmetingen van een venster.

Zie ook

Opties

Met Passend vergroten of verkleinen verkleint u het venster tot de kleinst mogelijke afmetingen waarbij alle elementen in de lay-out nog zichtbaar zijn.

Met Maximaliseren vergroot u het venster tot het grootste formaat.

Met Minimaliseren verkleint u het venster tot een pictogram in de taakbalk (Windows) of het Dock (macOS).

Met Herstellen herstelt u het vorige formaat van het venster.

Met Verbergen verbergt u het actieve databasevenster. Deze optie komt overeen met de menuopdracht Venster verbergen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Gedeeltelijk

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud-product

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

'Venster aanpassen' wordt uitgevoerd op het actieve venster van het bestand van het huidige script.

Opmerkingen

Als een venster is verborgen met behulp van deze scriptstap, wordt het venster niet verborgen door FileMaker Go maar wel verplaatst naar het einde van de lijst met open vensters.

macOS: deze scriptstap is niet van invloed op een schermvullend venster en geeft als resultaat een foutcode.

Als het actieve venster een kaart is, is alleen de optie Passend vergroten of verkleinen beschikbaar. Zodra Passend vergroten of verkleinen wordt uitgevoerd, is de optie Herstellen beschikbaar.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Facturen afdrukken, activeert de schermafdrukmodus en past het venster aan het weergavegebied aan.

Ga naar lay-out ["Facturen afdrukken"]
Ga naar Schermafdruk [Onderbreken: Uit]
Venster aanpassen [Passend vergroten of verkleinen]