Dela databaser > Verifiera att en databas är tillgänglig från FileMaker Pro Advanced

Verifiera att en databas är tillgänglig från FileMaker Pro Advanced

1. Välj Arkiv-menyn > Värdar > Visa Värdar i FileMaker Pro Advanced.

2. Välj ditt servernamn i listan över värdar.

Om inga värdar visas klickar du på pilen (Windows) eller Visa (macOS) för Lokalt.

Om din server inte listas använder du sökrutan för att hitta den eller bläddrar i listan. Kontrollera även följande:

Är portarna öppna på serverdatorn?

Är det ett nätverksproblem som gör att klientdatorn inte kommer åt serverdatorn?

Windows: Är Bonjour installerat på serverdatorn?

3. De tillgängliga databaserna visas.

Om databasen inte visas i listan kontrollerar du stegen ovan och läser sedan i Dela databaser.

Relaterade avsnitt

Redigera konton och behörighetsuppsättningar

Stänga värdbaserade filer