Administrera databaser > Rensa databasens krypteringslösenord

Rensa databasens krypteringslösenord

I FileMaker Pro Advanced kan du använda funktionen Databaskryptering om du vill kryptera innehållet i en databasfil.

I FileMaker Server anger serveradministratören krypteringslösenordet när filen öppnas för delning. Serveradministratören kan välja Spara lösenord och spara lösenordet så att databasen kan öppnas automatiskt om inställningen Öppna databaser som finns i databasmapparna automatiskt är aktiverad. Du kan förhindra att FileMaker Server automatiskt öppnar krypterade databaser genom att rensa krypteringslösenordet.

Att rensa databasens krypteringslösenord ändrar inte databasens krypteringsinställningar; det tar bort det sparade lösenordet från FileMaker Servers krypterade cache. Serveradministratören måste därför ange krypteringslösenordet för att öppna filen för delning.

Obs!  Information om hur du krypterar en databas finns i FileMaker Pro Advanced Hjälp.

För att rensa krypteringslösenordet för en databas:

1. Klicka på sidan Databaser.

2. Markera en databas.

3. Klicka på Ikon för statusen stängd och välj Rensa krypteringslösenord.

För att rensa krypteringslösenordet för alla databaser:

1. Klicka på sidan Databaser.

2. Vid Alla databaser klickar du på Ikon för statusen stängd och väljer Rensa alla krypteringslösenord.

Relaterade avsnitt

Stänga värdbaserade filer

Öppna värdbaserade filer