Administrera databaser > Hämta databasfiler

Hämta databasfiler

Överföra databasfiler från FileMaker Server till datorns filsystem.

Så här hämtar du en databas:

1. Klicka på sidan Databaser.

2. Markera en Stängd (Ikon för statusen stängd) databas. Information om vad du gör om databasen inte är stängd finns i Stänga värdbaserade filer.

3. Klicka på Ikon för statusen stängd och välj Hämta.

Kommentarer

Om en databas använder containerfält som lagrar objekt externt, skapar FileMaker Server en ZIP-fil som innehåller databasen och mappar för de externa containerfältobjekten. Beroende på vilken webbläsare du använder kan ZIP-filen sparas till standardmappen för hämtade filer eller så kanske du ombeds ange en plats för ZIP-filen.

Om de valda databaserna inte använder containerfält som lagrar objekt externt, hämtar FileMaker Server stora databaser som ZIP-filer och små databaser som FMP12-filer.

FileMaker Server loggar ett meddelande i Event.log som anger om hämtningen lyckades eller misslyckades.

Relaterade avsnitt

Öppna värdbaserade filer

Överföra databasfiler manuellt

Administrera databaser