Introduktion till FileMaker Pro Advanced > Använda hjälpen

Använda hjälpen

FileMaker Pro Advanced Hjälp innehåller kompletta stegvisa instruktioner om FileMaker Pro Advanced-funktioner.

Använda hjälpen när du har en internetuppkoppling

Välj Hjälp > FileMaker Pro Advanced Hjälp. Det här kan du göra om du behöver hjälp:

Läs igenom hjälpens innehållsförteckning och leta efter relevant kategori eller ämne. Om du inte ser innehållsförteckningen klickar du på Knappen Innehållsförteckning.

Klicka på knapparna på startsidan om du vill ha hjälp angående vanligt förekommande ämnen.

Sök efter vissa ämnen genom att ange en ämnesrubrik eller ett nyckelord i sökfältet.

Om du arbetar i en dialogruta trycker du på F1 (Windows) eller Kommando-§ (macOS).

I vissa dialogrutor visas knappen Utskriftsknapp (Windows) eller Utskriftsknapp (macOS) eller länken Mer information, som du också kan klicka på för att få sammanhangsberoende hjälp om hur du använder dialogrutan.

I scriptfönstret och dialogrutan Ange beräkning klickar du på ett scriptsteg eller en funktion i listan. En beskrivning visas under listan. För att visa mer information klickar du på Utskriftsknapp.

Använda hjälpen offline

Du kan använda hjälpen även om du arbetar offline, men du måste vara ansluten till internet när du hämtar hjälpen.

Obs!  Du har inte tillgång till sammanhangsberoende hjälpfunktioner om dialogrutor när du använder hjälpen offline.

1. På hjälpens startsida klickar du på Hämta FileMaker Pro Advanced Hjälp.

2. Eventuellt behöver du extrahera den hämtade ZIP-filen.

3. Öppna filen Open Help.html.

Så här skriver du ut ett hjälpavsnitt:

När hjälpavsnittet visas klickar du på Hjälp och sedan på Skriv ut.