Referens > Funktioner > Get-funktioner > Get ( AktuellTidsstämpel )

Get ( AktuellTidsstämpel )

Returnerar aktuellt datum och klockslag (till närmaste sekunden) enligt systemklockan.

Format

Get ( AktuellTidsstämpel )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

tidsstämpel

Kommer från

FileMaker Pro 7.0

Beskrivning

Datatypen för ett beräkningsresultat avgör hur det returnerade värdet för funktionen representeras.

Om beräkningsresultatet är

Returnerar funktionen

tidsstämpel eller text

Aktuellt datum och tid i det format som bestämdes av operativsystemets inställningar när filen skapades

Obs!  om antalet sekunder är noll så tas inte sekunder med – t.ex. 2019-01-01 11:30.

ett tal

Det totala antalet sekunder sedan midnatt den 1 januari, 0001

Kommentarer

I klient-/-server- och peer-to-peer-miljöer returnerar den här funktionen tiden och datumet på klient-maskinen. Använd funktionen Get ( TidsstämpelAktuellVärd ) för att hämta värdmaskinens datum och tid.

Exempel 1

Returnerar 2019-01-01 11:30:01 när beräkningsresultatet är text och systemklockan visar den 1 januari 2019 11:30:01.