Gegevens toevoegen en weergeven > Records in een formulier, lijst of tabel weergeven

Records in een formulier, lijst of tabel weergeven

U kunt zelf bepalen hoe records worden weergegeven of afgedrukt.

Als u records als volgt wilt weergeven

Voert u deze handeling uit in de blader-, zoek- of schermafdrukmodus

Afzonderlijk

Klik op Formulierweergave Knop Formulierweergave in de lay-outbalk.

In een lijst

Klik op Lijstweergave Containerveld waarin de eerste pagina van een PDF wordt weergegeven.

In een spreadsheetachtige tabel

Klik op Tabelweergave Containerveld waarin een pictogram van een PDF-bestand wordt weergegeven.

In elke rij wordt een record weergegeven en in elke kolom een veld.

Opmerkingen

Sommige weergaven zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle lay-outs. Als u beschikt over lay-outontwerpprivileges, kunt u de weergaven selecteren die beschikbaar zijn.

Voor lay-outs die vensterbesturingselementen bevatten, klikt u in de formulier- of lijstweergave op het vensterbesturingselement om het bijbehorende paneel weer te geven. In de tabelweergave worden alle velden van elk paneel weergegeven.

Subresumégedeelten verschijnen in de tabelweergave en de lijstweergave wanneer zij zijn gesorteerd op splitsvelden, en worden dynamisch bijgewerkt wanneer u gegevens in het bestand wijzigt.

Zie Veldranden en opvulling weergeven voor de huidige record als u veldranden en -vulling alleen in de huidige record in de lijstweergave wilt weergeven.

Popover-knoppen verschijnen in formulierweergave en lijstweergave. Als u op een popover-knop in de lijstweergave klikt, wordt het popover-venster voor alleen die record weergegeven. Popovers verschijnen niet in de tabelweergave tenzij deze in het kop- of voetgedeelte of het bovenste of onderste navigatiegedeelte worden weergegeven.

Verwante onderwerpen

Werken met gegevens in de tabelweergave

Een lay-out maken

Databases beveiligen

FileMaker Pro Advanced-modi

Schakelen tussen lay-outs