Beginselen van FileMaker Pro Advanced > De statusbalk gebruiken

De statusbalk gebruiken

Via de statusbalk hebt u snel toegang tot een groot aantal menuopdrachten van FileMaker Pro Advanced. In alle modi bevat deze balk de navigatieknoppen, aanpasbare knoppen en een lay-outbalk om met lay-outs te werken. In de lay-outmodus bevat de statusbalk de lay-outgereedschappen. Plaats de cursor op een knop om de beschrijving ervan weer te geven.

Zo kunt u de statusbalk weergeven of verbergen:

Kies Weergave > Statusbalk.

Zo past u de statusbalk aan:

1. Kies Weergave > Statusbalk aanpassen.

2. Breng de gewenste wijzigingen aan in de statusbalk:

Om dit te doen

Gaat u als volgt te werk

Een knop toevoegen

Windows: Selecteer op het tabblad Opdrachten in de lijst Categorieën de optie Aanpasbaar of Standaard en sleep de knop van de lijst Opdrachten naar de statusbalk.

macOS: Sleep de knop uit het dialoogvenster naar de statusbalk.

Een knop verwijderen

Sleep de knop van de statusbalk naar het dialoogvenster.

Knoppen anders ordenen

Sleep de knoppen naar de gewenste locaties op de statusbalk.

De standaardknoppenset herstellen

Windows: Selecteer op het tabblad Werkbalken Statusbalk, en klik op Beginwaarden.

macOS: Sleep de standaardgroep uit het dialoogvenster naar de statusbalk.

Alleen pictogrammen of tekst weergeven (macOS)

Kies een optie in het venstermenu Tonen.

De pictogrammen in de werkbalk kleiner maken (macOS)

Selecteer Klein formaat gebruiken.

Een vaste ruimte tussen knoppen invoegen (macOS)

Sleep het pictogram van de Ruimte naar de gewenste locatie op de statusbalk.

Een flexibele ruimte tussen knoppen invoegen, afhankelijk van de grootte van het venster (macOS)

Sleep het pictogram van de Flexibele ruimte naar de gewenste locatie op de statusbalk.