Toegang krijgen tot externe gegevensbronnen > Een ODBC-gegevensbron opvragen vanuit FileMaker Pro Advanced > SQL-instructies uitvoeren om via ODBC interactief met gegevensbronnen te werken

SQL-instructies uitvoeren om via ODBC interactief met gegevensbronnen te werken

U kunt via ODBC niet alleen gegevens in een FileMaker Pro Advanced-databasebestand importeren. U kunt ook interactief werken met gegevensbronnen (zoals Microsoft SQL Server en Oracle) door SQL-instructies in de SQL uitvoeren scriptstap te gebruiken. U kunt elke SQL-instructie gebruiken die wordt ondersteund door de gegevensbron, zoals INSERT-, UPDATE- en DELETE-instructies.

Bovendien kunt u SQL-instructies gebruiken die complexer zijn dan gewoon maar gegevens in een FileMaker Pro Advanced-databasebestand importeren. Zo kunt u bijvoorbeeld SQL-instructies uitvoeren waarmee u records toevoegt aan een databasetabel in SQL Server, op basis van informatie in een FileMaker Pro Advanced-databasebestand.

Zo voert u via ODBC SQL-instructies uit voor een gegevensbron:

1. Kies Scripts > Scriptwerkruimte.

2. Klik op De knop Nieuw script.

3. Voeg de scriptstap 'SQL uitvoeren' toe aan het script.

'SQL uitvoeren' bevindt zich in de categorie Diversen in het scriptstappenvenster.

4. Klik in het scriptbewerkingsvenster achtereenvolgens op Knop van actiemenu en op Opgeven.

5. Klik bij ODBC-gegevensbron op Opgeven.

6. Selecteer uw gegevensbron en klik op Doorgaan.

U wordt mogelijk een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd.

7. Kies bij SQL-instructie opgeven met de optie Berekende SQL-tekst of SQL-tekst en voer vervolgens uw SQL-instructie in.

Raadpleeg de documentatie van uw gegevensbron voor een overzicht van de SQL-instructies die worden ondersteund en hun opbouwstructuur.

Verwante onderwerpen

Een SQL-opvraag maken om gegevens via ODBC te importeren