Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Systeeminstellingen gebruiken
 

Systeeminstellingen gebruiken

Stelt de instellingen in op basis van de bewaarde instellingen van het bestand of volgens de huidige systeeminstellingen.

Zie ook 

Opties 

Met Aan geeft u in FileMaker Pro Advanced aan dat de huidige systeeminstellingen moeten worden gebruikt.

Met Uit geeft u in FileMaker Pro Advanced aan dat de instellingen moeten worden gebruikt die samen met het bestand zijn opgeslagen.

Compatibiliteit 

 

Product 

Ondersteund 

FileMaker Pro Advanced 

Ja 

FileMaker Go 

Ja 

FileMaker WebDirect 

Nee 

FileMaker Server 

Nee 

FileMaker Cloud 

Nee 

FileMaker Data API 

Nee 

Custom Web Publishing 

Nee 

Runtime-oplossing 

Ja 

Afkomstig van 

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving 

In elk FileMaker Pro Advanced-databasebestand worden de datum-, tijd- en cijferinstellingen van de computer opgeslagen waarop de database is gemaakt. Deze landinstellingen kunnen afwijken van de huidige systeeminstellingen van de computer.

Wanneer u de huidige systeeminstellingen gebruikt, worden de instellingen die samen met het bestand zijn opgeslagen niet gewijzigd: U voert gewoon gegevens in en bekijkt deze in een voor u bekende opmaak. Als een database bijvoorbeeld in Nederland is gemaakt, waar de datumopmaak gewoonlijk dag-maand-jaar is, en u het bestand opent in de Verenigde Staten, waar de opmaak gewoonlijk maand-dag-jaar wordt gebruikt, meldt FileMaker Pro Advanced in een waarschuwing dat de systeeminstellingen afwijken.

U kunt met een opstartscript dat de scriptstap ‘Systeeminstellingen gebruiken’ bevat, bepalen op welke manier FileMaker Pro Advanced omgaat met de datum-, tijd- en cijferopmaken voor een bestand waarvan de systeeminstellingen afwijken van de huidige systeeminstellingen.

Voorbeeld 1 

Dit voorbeeldscript controleert de taal van het systeem voordat de systeeminstellingen worden gebruikt. Gestart door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering.

If [Get (SysteemTaal) = "Japans"]
Systeeminstellingen gebruiken [Aan]
End If

Verwante onderwerpen 

Naslaggegevens voor scriptstappen (alfabetisch overzicht)

Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)