Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Samengebruik instellen

Samengebruik instellen

Verleent of ontzegt de netwerktoegang tot een bestand.

Zie ook

Opties

Met Aan staat u netwerktoegang via FileMaker-netwerksamengebruik toe. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u Alle gebruikers selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.

Met Aan (verborgen) staat u netwerktoegang toe zonder dat de naam van de gedeelde database verschijnt in het dialoogvenster ‘Hosts’. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u de opties Alle gebruikers en Niet weergeven in Hosts-dialoogvenster selecteert in het dialoogvenster ‘FileMaker-netwerkinstellingen’.

Met Uit staat u geen netwerktoegang toe. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u Geen gebruikers selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Nee

FileMaker WebDirect

Nee

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Nee

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Een gedeelde database (voor meerdere gebruikers) is een bestand dat beschikbaar is voor gebruikers in een netwerk. Raadpleeg Bestanden delen en hosten.

Voorbeeld 1

Met dit voorbeeldscript zorgt u ervoor dat een database bij opening een host heeft. Gestart door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering.

Aangepast dialoogvenster tonen ["Dit bestand beschikbaar maken op het netwerk?"]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
Samengebruik instellen [Aan]
End If

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript schakelt netwerksamengebruik in als dit is uitgeschakeld.

If [Get (StatusSamengebruik) = 0]
Samengebruik instellen [Aan]