Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Diverse scriptstappen > DDE-uitvoering verzenden (Windows)
 

DDE-uitvoering verzenden (Windows)

Verstuurt een DDE-opdracht naar een ander programma om opdrachten in dat programma uit te voeren.

Zie ook 

Opties 

Servicenaam is de naam van het programma dat de opdrachten uitvoert. Raadpleeg de documentatie van de toepassing die u opgeeft voor de geldige servicenaam. U kunt de servicenaam rechtstreeks als tekst invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u de servicenaam wilt laten berekenen.

Onderwerp is een bestandsnaam of tekstreeks die het onderwerp beschrijft waarop het programma de opdrachten uitvoert. Raadpleeg de documentatie van de bij Servicenaam opgegeven toepassing voor geldige onderwerpen. U kunt de onderwerpnaam rechtstreeks als tekst invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken om de onderwerpnaam te laten berekenen. Raadpleeg Bestandspaden maken voor meer informatie.

In het vak Opdrachten geeft u een tekstreeks of een berekende waarde op die aangeeft welke opdrachten de toepassing uitvoert. Raadpleeg de documentatie van de bij Servicenaam opgegeven toepassing voor geldige opdrachten en opmaken. U kunt de opdrachten rechtstreeks als tekst invoeren, maar u kunt ook klikken op Opgeven om de opdrachten te laten berekenen.

Compatibiliteit 

 

Product 

Ondersteund 

FileMaker Pro Advanced 

Ja 

FileMaker Go 

Nee 

FileMaker WebDirect 

Nee 

FileMaker Server 

Nee 

FileMaker Cloud 

Nee 

FileMaker Data API 

Nee 

Custom Web Publishing 

Nee 

Runtime-oplossing 

Ja 

Afkomstig van 

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving 

Deze scriptstap verzendt een DDE-opdracht (Dynamic Data Exchange) naar een ander programma om een reeks opdrachten uit te voeren die in dat programma beschikbaar zijn.

FileMaker Pro Advanced kan DDE-opdrachten wel verzenden, maar niet ontvangen.

Aangezien DDE een Windows-functie is, wordt de scriptstap ‘DDE-uitvoering verzenden’ genegeerd als u een script met deze scriptstap uitvoert op een macOS-computer. (Er wordt een foutcode gegenereerd, die kan worden opgevraagd met de Get (LaatsteFout) functie.)

Als u met een FileMaker Pro Advanced-script een DDE-verbinding tot stand brengt, blijft de verbinding gehandhaafd zodat volgende scriptstappen voor dezelfde servicenaam en hetzelfde onderwerp kunnen worden uitgevoerd. Als het script nog een scriptstap ‘DDE-uitvoering verzenden’ bevat, met een andere servicenaam of een ander onderwerp, verbreekt FileMaker Pro Advanced de huidige verbinding en wordt een nieuwe verbinding tot stand gebracht met de nieuwe servicenaam en het nieuwe onderwerp. Bij voltooiing van het script worden alle open verbindingen gesloten.

Voorbeeld 1 

Hiermee opent u een URL in Internet Explorer. (Internet Explorer moet open zijn wanneer deze stap wordt uitgevoerd.)

DDE-uitvoering verzenden [Servicenaam: "iexplore"; Onderwerp: "WWW_OpenURL";
Opdrachten: "www.filemaker.com"]

Verwante onderwerpen 

Naslaggegevens voor scriptstappen (alfabetisch overzicht)

Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)