Taken automatiseren met scripts > Scripts maken met Apple Events (macOS)

Scripts maken met Apple Events (macOS)

Met Apple Events kunt u vele macOS-toepassingen automatiseren, aan uw eigen voorkeuren aanpassen en besturen. FileMaker Pro Advanced kan Apple Events verzenden naar toepassingen die deze ondersteunen. FileMaker Pro Advanced kan ook Apple Events ontvangen van toepassingen die deze kunnen verzenden.

Apple Events zijn ondergebracht in suites. FileMaker Pro Advanced ondersteunt:

Vereiste suite

Een speciale subset van de suites Core, Table en Database

FileMaker Pro Advanced-suite

Objectmodel

Een subset van de URL-suite

Om Apple Events vanuit FileMaker Pro Advanced te verzenden naar andere toepassingen, definieert u een script en gebruikt u de Event verzenden scriptstap of de AppleScript uitvoeren (macOS).

Als u een lijst van FileMaker Pro Advanced-compatibele Apple Events wilt zien, opent u de Apple Events-woordenlijst van FileMaker Pro Advanced in een scripteditor zoals AppleScript Editor.

Opmerkingen

Om andere toepassingen toegang te geven tot een FileMaker-oplossing met Apple Events, moet in de account van de gebruiker het uitgebreide privilege ‘fmextscripttoegang’ ingeschakeld zijn. Raadpleeg Uitgebreide privileges bewerken voor een privilegeset.

Voor meer informatie over scripts met Apple Events kijkt u in de FileMaker Knowledge Base.