Gegevens opslaan, importeren en exporteren > Records opslaan en verzenden in andere indelingen > Records opslaan en verzenden als een PDF-bestand

Records opslaan en verzenden als een PDF-bestand

1. Geef de lay-out weer die u wilt gebruiken als basis voor het PDF-bestand.

Het uiterlijk van het PDF-bestand is gebaseerd op de actuele lay-out wanneer u het PDF-bestand maakt.

Raadpleeg Schakelen tussen lay-outs.

2. Maak een gevonden reeks om slechts enkele records op te slaan als een PDF.

Raadpleeg Een zoekopdracht maken.

3. Kies in de blader- of lay-outmodus Bestand > Records opslaan/verzenden als > PDF.

Klik in de schermafdrukmodus op de statusbalk op Opslaan als PDF.

4. Typ in het dialoogvenster ‘Records opslaan als PDF’ een naam voor het bestand en geef andere opties op.

U kunt de huidige record, alle records in de gevonden reeks of een lege record die kan worden gebruikt als een papieren formulier opslaan.

5. Klik op Opslaan.

Opmerkingen

Als u records aan een bestaand FileMaker Pro Advanced-PDF-bestand wilt toevoegen, moet u een script maken dat de scriptstap ‘Records opslaan als PDF’ gebruikt en de optie Toevoegen aan bestaande PDF selecteren. Raadpleeg Records opslaan als PDF scriptstap.

Records opslaan als een PDF-bestand wordt niet ondersteund in runtime-oplossingen.

U kunt alleen PDF-bestanden opslaan als uw toegangsprivileges afdrukken van bestanden toestaan. Raadpleeg uw databasebeheerder.

Als een van beide wachtwoordopties is ingeschakeld in het PDF-bestand, is het bestand beveiligd en wordt de inhoud ook gecodeerd. De inhoud van een gecodeerd PDF-bestand verschijnt als "onleesbare tekst" wanneer het wordt geopend in niet-PDF leestoepassingen. De bestandsinhoud kan niet worden geïndexeerd door het besturingssysteem of door zoekmachines, wat inhoudt dat gebruikers geen inhoud in het document kunnen zoeken met zoekprogramma's op hun computer of het internet.